Jalgrattakiirabi alustab taas

Tallinna kiirabi õde Aleksei Stsegolihhin nägi paar aastat tagasi välismaal, kuidas kiirabi osutavad jalgrattapatrullid. Tänavu suvel saab seda taas näha ka Eestis.

Jalgrattakiirabi leiab nii Hollandist, Suurbritanniast, USAst, Kanadast, aga ka Taist. Mõte on käima läinud ka Eestis - eelmise aasta pilootprojekt oli edukas ning jalgrattakiirabi sõidab tänavugi, kirjutab erileht Meditsiiniuudised.

Stsegolihhin rääkis konverentsil „Kiirabi 2010“ esinedes, et jalgrattakiirabi arendusprojekti eesmärk oli kesklinnas kiirabi koormust vähendada. Jalgrattal saab kiirelt reageerida ning rahvamassis on patsiendile ligipääs kiirem. Samuti on jalgrattakiirabi mobiilsus tunduvalt parem ning inimestega tekib tihe kontakt. Nõrkade külgedena tõi ta välja tiheda linnaliikluse ning avariiohu, samuti ilmastikuolud.

 Jalgrattakiirabi varustus on pea sama, mis autoski – lihtsalt mitte nii suures koguses. Sõidetakse ringi täis ACLS varustusega, kaasas on nii kanüülid, infusioonisüsteemid, lahased ja muu vajalik. Kaasa ei saa võtta vaid neid ravimeid, mis peavad olema külmas.

Mullune pilootprojekt kestis 6. augustist 24. septembrini. Selles ajavahemikus oli patrull linnas 15 päeva ja 100 tundi ning sõitis üle 400 kilomeetri. Stsegolihhin nentis, et jalgrattakiirabi reageeris paralleelselt brigaadiga 27 korda ning 25-l korral jõudis kohale esimesena. Kutsete põhjused olid elustamine, rasked peatraumad, jäsemetraumad, teadvusehäired, nõrkus, valu südames, rütmihäired, liiklusavarii, krambihoog ning narkomürgitused.

Stsegolihhin tõdes, et eelmise aasta projekt lõppes edukalt ning sel aastal algab jalgrattakiirabi töö juba 1. juunist, mil Tallinna kesklinnas sõidavad ringi kaks jalgratast.

 

 

 

Osale arutelus

 • Kärt Blumberg, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara