Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna tähistatakse tubakavaba päeva

31. mai on ülemaailmne tubakavaba päev. Sel puhul teatas Euroopa Komisjon küsitlusest, millest selgus, et eurooplased toetavad tubakatoodete tarbimise rangemat piiramist.

Eurobaromeetri küsitlus näitas, et üldsus pooldab pilthoiatuste trükkimist suitsupakkidele. Samuti toetatakse tubakatooteid meeldivamaks muutvate lõhna- ja maitselisandite keelustamist ning reklaami ärakeelamist müügikohtades. Lisaks peetakse liikmesriikides oluliseks tubakavabade söögikohtade olemasolu.

Tänavune tubakavaba päev keskendub eelkõige naistele. Kuigi mehed on jätkuvalt suuremad suitsusõbrad kui naised (ligi 20 protsenti maailma suitsetajaist), on osas riikides märgata tarbimise suurenemist, seda eriti nooremate naiste seas.

Tubakavaba päeva tähistatakse Eestis rea sündmustega. ”HELP – Elagem tubakata” kampaania kutsub täna tähistama maailma tubakavaba päeva Tallinna kesklinnas Solarise ees toimuval tubakavastasel sündmusel, kus igaüks saab teha CO-testi, mis näitab, kuivõrd aktiivne või passiivne suitsetamine organismi mõjutanud on. Lisaks saab filmida kampaania kodulehele oma nõuanne suitsetamisest hoidumise kohta. Tervise Arengu Instituudi spetsialistid annavad nõu suitsetamisega seotud murede puhul.

"HELP – Elagem tubakata“ on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on teavitada, pakkuda tuge ja aidata inimestel suitsetamist maha jätta, suitsetamisega mitte alustada või tulla toime passiivse suitsetamisega. Paralleelselt kõigis 27 Euroopa Liidu liikmesriigis läbiviidav HELP-kampaana on suunatud eelkõige noortele. Koduleht www.help-eu.com

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700