4. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Helsingi rokib

Sel laupäeval mattub Helsingi rokihelidesse, festival Helsinki Live toob põhjanaabrite pealinna kohale rokilegendid – pikalt madalat profiili hoidnud, kuid nüüd uuesti maailma peal tuuritava Guns N’ Rosesi, Skunk Anansie ja teised.

Esimest korda Helsingis toimuva rokimaratoni korraldajad võtsid eeskuju Londonis Hyde Parkis toimunud sarnaselt kontserdilt Live 8. “Sealt edasi ma mõtlesin, et ühel päeval tahaks ma midagi nii suurt ja vägevat teha ka Soomes, Helsingis. Nüüd juba sellel suvel saab mu suur unistus teoks ja loodetavasti saame pakkuda uskumatu muusikaelamuse kõigile rokisõpradele,” lausus festivali korraldaja Kalle Keskinen.

Kohale on korraldajad kutsunud rokkmuusika suured tegijad. Üle pika aja saab taas lavalaudadel näha 1980ndate lõpul ja 1990ndatel suuri laineid löönud Ameerika rokihiidu Guns N’ Rosesit ühes oma laulja, meedias ammu pahapoisi staatuse omandanud Axl Rose’iga. Bänd külastab Helsingit oma maailmaturnee Chinese Democracy World Tour raames.

Samuti astub samal päeval lavalaudadele 1994. aastal kokku tulnud metalselt naiseliku kõlaga Skunk Anansie ning tuntud Kanada rokkbänd Danko Jones.

Nimistu sellega ei piirdu, põhjanaabrite juures astuvad samal päeval üles ka Suurbritannia rokkarid bändist White Lies ja Soome oma raskekahurvägi Michael Monroe, kes on rokisõpradele teada-tuntud bändi Hanoi Rock üks endistest liikmetest.

Praeguseks on mainitud bänd küll laiani läinud, ent rokkar Michael Monroe, kodanikunimega Matti Fagerholm, kes on teinud koostööd ka Guns N’ Rosesiga, on tegutsemas juba aasta alguses loodud uue bändi ridades, mis mööda koduriiki ja maailma suvel ringi tuuritab ning parimaid vanemaid ja uuemaid lugusid fännide rõõmuks esitab. Ja seda lubavad nad teha ka Helsinki Live’il.

“Rock ‘n’ roll hoiab noorena. Ma arvan, et me oleme oma bändiga selle elavaks tõestuseks. Kakskümmend aastat on mööda läinud ja mitte midagi pole muutunud. Me rokime kõvemini kui kunagi varem,” selliste Michael Monroe ühes intervjuus lausutud sõnadega võiks kokku võtta homme Helsingis toimuva.

Helsinki Live 2010

5. juunil kell 12 Käpylä spordipargis Helsingis

Esinevad: Guns N’ Roses, Skunk Anansie, Danko Jones, Michael Monroe, White Lies 

Pilet: 1550 krooni

Lisainfo www.piletilevi.ee, www.helsinkilivefestival.fi

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700