Kuiv silm nõuab tähelepanu

Kevaditi, kui inimestel on seljataga pikad kuud kontorites kuivas õhus ja kunstvalgustuse käes arvuti ees töötamist, sügelevad ja punetavad silmad rohkem kui muidu.

 Tartu Ülikooli Kliinikumi silmaarst Maris Oll kinnitab, et kurdetakse ka  valguskartlikkust või siis seda, nagu oleks liivatera silma kinni jäänud, kirjutas Tartu Postimees.

Oll märgib, et kõik need vaevused viitavad kuiva silma sündroomile, mis on levinud silmapinna haigus, mis väljendub esialgu kerge ärritusena, kuid millest võib välja areneda raske, nägemist ohustav sarvkesta kahjustus.

 «Kuiva silma nähud esinevad just arvutiga töötavail inimestel,» lisab Oll. Tema sõnul on normaalne, et inimene pilgutab silmi 20 korda minutis, arvutikasutajad pilgutavad aga napilt kümmekond korda, mistõttu sarvkesta niisutamine väheneb ja tekibki ärritus.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara