Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 nõuannet, kuidas taltsutada kadedust

Kõigi elus on hetki, mil me tunneme kadedust sõbra kiire karjääri, ilusa maja või kauni säärejooksu pärast. Yahoo! Shine annab viis nõuannet, kuidas mitte lasta kadedusel oma päeva rikkuda.

1. Ära karda, ka sulle jätkub

Kadedusetunne tekib tavaliselt siis, kui näeme, et kellelgi teisel on meist rohkem - rohkem raha, rohkem armastust, rohkem kingi. Kuid teiste asjadel pole sinuga mingit pistmist. Kui teised leiavad eluaegse armastuse või ostavad unistustemaja, ei tähenda see, et nüüd on maailmas asju vähem. Kõigile jagub, erinevalt peol pakutavast koogist.

2. Kellelgi on alati rohkem 

Pole mõtet olla kade - kellelgi on alati rohkem kui sinul ja kellelgi on alati vähem. Kui sina igatsed endale Mari elu, igatseb Tiiu sinu oma. Kui lõpetada teiste elu jälgimine, paneme tähele, mis meil endal olemas on.

3. Hinda seda, mis on

Selle asemel, et unistada sellest, mida sul pole, hinda seda, mis sul on. Kui sul pole raha, et glamuurses baaris kallist martiinit rüübata, naudi tagavaraks hoitud veini, katust oma pea kohal ja kalli inimese seltskonda.

4. Kasuta kadedust käimalükkava jõuna

Kui sind hakkab närima kadedus kellegi edu suhtes, ürita teadlikult kade mõte asendada hea tahtega selle inimese suhtes. Ammuta teiste edust inspiratsiooni. Tunnusta teiste rasket tööd, õnne ja kannatusi. On raske õnnitleda Oscarit võitvat sõpra, aga sa tunned ennast paremini, kui suudad negatiivse tunde positiivseks pöörata.

5. Ela oma elu

Meil kõigil on mingi oma anne. Sa võid olla suurepärane maleäss, maailma parim kuulaja või suurepärase ilukirjaoskusega. Sinu elu eesmärk on elada oma elu täpselt nii hästi, kui sa suudad. Igaüks läbib oma rada, aita teeküsijat, aga ära muretse, kui keegi teine jõuab teel mõnda kontrollpunkti enne sind.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700