Ansip e-edu põhjusest: eestlased on laisad inimesed

Eestlased on laisad inimesed, seetõttu eelistame tehnoloogiliselt mugavaid lahendusi, põhjendas peaminister Andrus Ansip Eesti edu e-teenuste vallas.

Ansip rõhutas foorumil The World Forum for Foreign Direct Investment esinedes Eesti e-edu, Skype’i Eesti-päritolu, mainis meie e-valitsust ja e-maksuametit ning kõrgel tehnoloogilisel tasemel pangandust.

"Eestlased on laisad inimesed, seetõttu eelistame tehnoloogiliselt mugavaid lahendusi. Kuna väljas sajab pidevalt kas lund või vihma, eelistame suurt osa oma ajast arvuti taga veeta," rääkis peaminister täna Tallinnas alanud EASi ja Red Hot Locations'i korraldatud kahepäevasel rahvusvahelise välisinvesteeringute foorumil.

 Foorumi põhikõneleja, IBMi asepresidendi Cathy Rodgersi hinnangul on Eesti IT-alaselt väga heas olukorras ning liikumas teadmistepõhise majanduse suunas. "Eesti hämmastab mind: teil on ülikõrge kirjaoskuse tase, olete kirglikult meelestatud ja kõrge ettevõtlusvaimuga ning Eestit tunnustatakse igal pool maailmas kõrgetasemelise e-riigina. Olete loonud e-valitsuse, e-panganduse ja m-parkimisega tugeva vundamendi e-lahendustele, mis on maailmale eeskujuks, siit tuleb nüüd edasi minema hakata," hindas Rodgers Eesti tulevikuperspektiiviks jätkuvalt IT-valdkonda.

"Eestis on tugevad kontrastid, mis loovad teie tasakaalu: te elate ajalooliselt hästi välja kujunenud piirkonnas, kuid kasutate viimase sõna vidinaid," sõnas Rodgers ETV saates Terevisioon .

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara