Eesti on rahuindeksi järgi maailma 47. riik

Maailma kõige rahumeelsem riik on Uus-Meremaa, kõige vähem rahulikud riigid on Iraak, Somaalia ja Afganistan. 149 riiki hõlmavas pingereas asub Eesti 46. kohal.

Eesti on aastaga muutnud vähem rahulikuks riigiks suurenenud militaarkulutuste tõttu SKPsse, tavarelvastuse impordi kasvu ja vägivaldsete meeleavalduste tõenäosuse kasvu tõttu. Vaatamata inimõiguste kaitse osas parema tulemuse saavutamisele, on Eesti koht üldises tabelis sel aastal siiski halvem sarnaselt teistele Baltimaadele. Läti on tabelis 54. kohal ja Leedu 42. kohal.

Uuringus vaadati 23 indikaatorit, nende hulgas näiteks militaarkulutusi, inimõiguste austamist ja kuritegevuse tajumist ühiskonnas. Kuna globaalne majandus on nõrk, siis selle aasta rahuindeks näitab konfliktide ägenemist ning kasvavat ebastabiilsust ning mitme riigi puhul on näha teravat tõusu mõrvade ja vägivaldsete meeleavalduste arvus ning hirmus kuritegevuse ees.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Silvia Kruusmaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara