Rohke valuvaigistite tarbimine muudab peavalu krooniliseks

Peavalu korral  tuleb apteegist retseptita müüdavaid valuvaigisteid tarbida äärmiselt ettevaatlikult, sest need tekitavad sõltuvust ja nendega liialdamise tagajärjel muutuvad peavalud krooniliseks, näitas Rootsis tehtud uuring, vahendab Tarbija24.

TÜ Närvikliiniku neuroloogi Sulev Haldre sõnul tohib valuvaigisteid tarvitada ainult kuni 12 päeva kuus. Krooniliste peavalude korral pole omapäi valuvaigistite neelamisest abi, pigem vastupidi. «Liigne valuvaigistite neelamine võib ise muutuda pingepeavalu põhjustajaks, eriti nendel  inimestel, kellel on selleks soodumus,» nentis Haldre. Kroonilise pingepeavalu ravimine pikka aega valuvaigistitega võib tekitada sõltuvust ning valuvaigistid ise muutuda kroonilise peavalu põhjuseks.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara