ÄP restoranitest - Pegasuse asemel nüüd Fish & Wine

Vana hea Pegasus on taas avatud, ainult mitte enam oma nime all. See pika ajalooga söögikoht ei kanna enam luulehobu nime, hobusest on saanud kala – nüüd on Harju tänava söögikoha nimi Fish & Wine.

Päris uus koht see pole, sama nime all ja peaaegu samu roogasid pakkudes on Fish & Wine aastaid Tatari ja Sakala tänava nurgal tegutsenud ja kiitust kogunud. Nüüd on kala ja vein agulist city´sse tuldud, palju õnne!

Enne Fish & Wine on samas kohas aastakümneid väga kuulsad söögikohad tegutsenud, esimene Pegasus alustas eelmise sajandi kuuekümnendatel aastetel. See oli kuum koht, kuhu kogunes tolle aja kunsti- ja kultuurirahvas ning nende ümber kiibitsejad. Natuke Kuku moodi, aga sisse sai ilma kaardita.
Uus Pegasus avati aastal 2000, aga mitte kauaks – au ja kiitust teeninud kallis restoran ei elanud masu üle. Ja nüüd siis Fish & Wine.

Sisekujundus on jäänud enam-vähem samaks, mis viimasel Pegasusel: kuuekümnendatele viitavat mööblit on täiendatud vaid klaasripatsilise lühtriga. Uudiseks on aga otseühendus Harju tänava veinipoega. Menüüs, nagu nimi lubab, põhiliselt kala- ja mereanniroad, aga ka mõned liharoad.

Road, nii kui sisekujundus ja lauanõud, on napi, puhta ja lihtsa joonega. Ka maitsed vastavad uusimatele kulinaarsetele trendidele, on lihtsad, kergesti mõistetavad, värsked.  Nädalapakkumised viitavad hooajalisusele.

Selle nädala roog fish & chips eriti hooajaline polnud, aga tore söök sellegipoolest. Mida muud lihtsa kala ja krõbekartuli juures ikka kiita kui kvaliteeti – kala oli eriliselt õrn, kontrast krõbeda kooriku ja mahlaka sisu vahel oli võimas. Ka kartulid, minu lemmikud, olid kaunilt krõbekuldsed ja mõnusad. 

Eelroaks valitud lõhetartar Fish & Wine moodi erines teistest tartaridest eelkõige lisandi poolest, selle juurde käis redise-türgi oa salat. Pisikesed oakaunad olid värsked ja krõmpsud ning meeldisid mulle isegi rohkem kui tartar.

Kuna Fish & Wine’il on juba mõne aasta pikkune ajalugu selja taga, on osad road klassikaks saanud. Näiteks kalapelmeenid. Juba koduste kalatäidisega pelmeenide olemasolu iseeneset on kiiduväärt, aga ka maitse üle pole põhjust kurta. Kui, siis ainult soolapuudust.

Oli siis põhjuseks tervislikkus, hiljuti suures päevalehes liigse soolasuse kohta tehtud kriitika  või tervislikkus, aga minu arvates olid kõik road veidi magedad.
Pole lihtne kõigile meele järgi olla – üks ütleb soolane, teine mage, mine võta kinni. Lihtne lahendus oleks muidugi soolatops, aga see oleks väärika restorani jaoks liiga labane lahendus.

Lisaks paljude vahvate roogade olemasolule teeb menüü rõõmu ka lihtsa ja selge keelekasutusega. Kas teate, et šokolaadi fondant on sooja kreemja südamega šokolaadikook ja panna cotta tuntud itaalia kooredessert? Soovin jõudu samas stiilis jätkamiseks, ka tapenade, gremolada ja rillette’ võiks ilusasse eesti keelde ümber panna.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara