Puhkepäev: head jatsu esitab Sõru Jazzil üle 50 muusiku

Kolmandat korda kogunevad Eesti parimad jazzmuusikud sel nädalavahetusel Hiiumaale Sõru sadamasse – algab festival Sõru Jazz 2010.

Kaks festivalipäeva on taas täis head muusikat. Toimub 12 kontserti rohkem kui 50 muusiku osavõtul. Nagu eelmistelgi aastatel jätkab Sõru Jazz festivali eestvedaja Guido Kanguri sõnul ka sel aastal traditsiooni, kutsudes esinema enamasti neid Eesti jazzmuusikuid, kes on aasta jooksul astunud ülesse Tallinnas Teatri Puhveti salongi jazziõhtutel, mille muusikaprogrammi eest Kangur samuti hoolitseb.
Samas ei puudu aga ka üllatuskülalised. Korraldajate sooviks on kaasata ettevõtmisesse aina rohkem ka muude alade esindajaid – näitlejaid, kirjanikke jt. Sel aastal saab Sõru Jazzil kuulata musitseerimas näiteks Tallinna Linnateatri näitlejannasid Hele Kõret ja Evelin Pangi. Õhtujuhtidena astuvad üles aga Mait Malmsten ja Margus Prangel.
Lisaks plaanib festival Hiiumaalt ka kaugemale laieneda. “Tahame sellest aastast alates hakata üheks päevaks mõnda Eestimaa looduskaunisse kohta külla sõitma,” selgitas Kangur.
Nädal pärast põhifestivali, 26. juunil ongi plaan minna külla Ida-Virumaale Rannapungerjale, kust Kangur ka ise pärit on. Seal toimuva Tuletorni kontserdi esinejate nimistus on samuti head vanemad ja nooremad jazzmuusikud.
Viimast seika väärtustab eriti saksofonist Raivo Tafenau, kes samuti festivalil ühes Ivo Linnaga üles astub ja jazzilikumas võtmes nostalgilisemaid eesti lugusid esitab. “Eestis kasvab hirmsa hoogu uus jazzmuusikute põlvkond, kes on maailma näinud ja koolitatud, paraku nende plaate ei taha raadiojaamad mängida. Mulle isiklikult väga meeldib, et Sõru on eestikeelne festival, nad väärtustavad eesti muusikat ja eesti muusikuid ning ka noored tegijad saavad väljundi,” selgitas Tafenau.
Lisaks on Sõru Jazz teiste jazzfestivalide keskel sootuks omanäoline. Tafenau sõnul on Guido Kangur  nutikalt välja mõelnud festivali toimumise aja, millele järgneb kohe jaanipäev. “Publik on vahetu ja rõõmsameelne, meri on vahel, pole võimalik pärast kontserti koju minna. Võetakse festivalist kõik, mis võtta annab ja lihtsalt tuntakse elust rõõmu. Sõru sadamahoone on justkui jazzifestivaliks ehitatud,” tõi ta välja festivali plussid.  

Sõru Jazz 2010
Sõru sadam, Hiiumaa
19.–20. juunil, laupäeval algusega kell 16, pühapäeval kell 15
Piletid: 75–230 krooni
Tuletorni kontsert
Rannapungerjal, Ida-Virumaal
26. juunil algusega kell 16 
Piletid: tasuta

Lisainfo: www.puhvet.ee

KAVA

19. juuni
WindPower
Robert Jürjendal ja Aleksei Saks
Maian Kärmas, Siim Aimla ja Joel Remmel 
Oleg Pissarenko, Raun Juurikas, Mihkel Mälgand, Ahto Abner
Tom-Tomm Quintet
Denise Fortuna, James Werts, Kristjan Mazurtchak, Uku Suviste, Jei Virunurm ja Reigo Ahven

20. juuni 
Evelin Pang, Hele Kõre, Virgo Sillamaa, Andre Maaker
Tanel Ruben, Jaak Sooäär, Raul Vaigla
Agan Quartet
Kogutud rikkus
Brian Melvin’s east-west rhythm band
Ivo Linna, Raivo Tafenau ja Ain Agan

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara