Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 25. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaid 1% SEB tehingutest toimub pangakontoris

Maikuus kasutasid SEB kliendid kokku 99% tehingute sooritamiseks erinevaid elektroonilisi kanaleid. Vaid 1% maikuu tehingutest viidi läbi pangakontoris. Veel 1999. aasta alguses oli elektrooniliste tehingute osakaal SEB teenuste kasutamisel vaid 57,4%. Teiste riikide praktika põhjal võib eeldada, et elektrooniliste kanalite kasutamine suureneb euro kasutuselevõtu järel veelgi.

 Enamik SEB kliendikontaktidest leiab täna aset internetipangas, kus ühes kuus on keskmiselt 2,5 miljonit kliendikontakti. Sularahaautomaate kasutatakse kuu jooksul pea miljon korda, pangakontoris käib sama perioodi jooksul tavapäraselt umbes 230 000 klienti.

 SEB äriarenduse divisjoni direktor Mart Maasiku sõnul näitab selline statistika, et 10 aastaga on pangakontor muutunud tehingukeskkonnast eelkõige nõustamiskeskuseks. „Igapäevasteks tehinguteks kasutatakse üha enam internetipanka ning arveid makstakse järjest enam otsekorraldusega. Oma osa mängivad selles ka järjest mugavad elektroonilise arveldamise võimalused. Pangakontorisse pöördub klient tänaseks aga eelkõige mahukamate ja keerulisemate finantsotsuste osas nõu küsimiseks,“ selgitas Maasik.

Elektroonilistest kanalitest on 10 aasta jooksul enam kasutama hakatud internetipanka ja otsekorraldust. Kõigist elektroonilistest tehingutest moodustavad internetipanga tehingud SEB-s tänaseks ca 60% ning otsekorralduse tehingud 15%.

 Oluline muutus on toimunud viimase paari aasta jooksul ka sularaha kasutuses. Võrreldes 2008. aastaga on SEB klientide kaarditehingute arv kasvanud pea 10%. Kaarditehinguid kasutavad aktiivsemalt eelkõige need kliendid, kes on igapäevasteks pangatehinguteks valinud tasuta maksete ning deebet- ja krediitkaardid hooldustasuta SEB Paketi.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700