Jaanus Laugus: sekretäri amet on üks keerulisematest

Uus Maa Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Jaanus Laugus usub, et sekretäri amet on tegelikult üks keerulisematest töödest, kuna sekretär peab suutma ära lahendada kõik probleemid. Kliente on aga igasuguseid ja ka maaklerid on sageli emotsionaalsed ja ülekoormatud.

Hea sekretäri hindamiskriteeriumide puhul oleneb Lauguse sõnul palju sellest, millist sekretäri ettevõte või isik vajab ning kas tegu on personaalse assistendiga või ettevõtte üldise sekretäriga, kes peab kõigile nõu ja abiga toeks olema.

"Personaalse sekretäri puhul on kõige olulisem hea klapp juhi ja sekretäri vahel.
Kui tegu on ettevõtte visiitkaardiga, kes võtab vastu inimesi, on olulisim, milline on tema hoiak ja millist emotsiooni ta klientides ja töötajates tekitab," rääkis Laugus. Lauguse hinnangul peab sekretär sobima klientidega suhtlema ning suutma lahendada kõik ettearvamatud olukorrad.

Kuigi sekretäri töö kasvab sageli üle juhiabi tööks, on Lauguse sõnul püütud  nende sekretäri suunata eelkõige klientide teenindamisele ning püütud vältida muude ülesannete võtmise kohustust. "Ehkki meie sekretär on nii agar, et see kipub aeg-ajalt ebaõnnestuma," kiitis Laugus. Lisaks peab sekretär muretsema kohvi eest ning vaatama, et köögis oleksid võileivad töötajatele ja külalistele alati olemas ning kontor toimiks tõrgeteta. "Nii et sekretär täidab ka perenaise kohustusi," sõnas Laugus.

Laugus usub, et sekretäri töö on tegelikult üks keerulisematest ametitest. "Ta peab olema hea psühholoog, kes suudab kõik olukorrad ära lahendada. Kliente on igasuguseid ja ka maaklerid on sageli emotsionaalsed ja ülekoormatud."
Väga head ja lojaalset sekretäri tuleb seetõttu kõrgelt hinnata. "Ka materiaalses mõttes. Talent peab saama väärilist tasu. Tasu meie firmas on keskmise sekretäri tasust kõrgem, aga eks see on seotud ka ajaga. Nii on kehval ajal sekretäri palka kõige vähem kärbitud, heal ajal aga otisiti peale töötasu ka muid motivatsioonivõimalusi, näiteks puhkusereisi näol," rääkis ta.           

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara