Ära päikesekreemiga koonerda!

Pole mingi uudis, et kuuma päikse kätte minnes tuleks ennast kaitsta päikesekreemiga, oluline on seejuures aga mitte unustada kreemiga üle võõbata ka jalalabasid, põlveõndladid, käsi, kõrvu ja pead, soovitab Discovery Health.

Viis kohta, mida enamasti unustatakse päikesekreemiga katta:

1. Põlveõndlad
Jalgu kreemitades unustatakse sageli kreemitada jala tagakülgi, ka küünarnukid jäävad sageli päikesekaitsevahenditega katmata. Päikesepõletused nendes piirkondades teevad liikumise aga väga ebamugavaks.

2. Jalalabad
Ameerika teadlaste uuringute kohaselt jätab suurem osa inimestest jalalabad päikese kätte minnes kreemiga sisse määrimata. Ka jalapiirkonnas tekkida võiv nahavähk jääb tihti tähelepanuta, sest jalgu ei kontrollita nii sageli, kui teisi keha piirkondi. Et vältida plätu-päevitust ja nahavähki, tasuks kreemi ka jalgadele panna. 

3. Käed
Käsivarred ja õlad on enamasti esimesed, mida päikese eest kaitstakse. Ometi unustatakse seejuures sageli käelabadele ja sõrmedele, mis tegelikult kõige suurema osa asjast päikese käes on, kreemi panna. Samuti võib UV-kiirgus kahjustada küüsi.

4. Kõrvad
Peamiselt kaetakse päikesekaitsevahendiga nina, põsed ja otsaesine. Väga harva määritakse seda aga näopiirkonda kreemi pannes kõrvadele. Suurem risk kõrvad päikese käes ära põletada on meestel, kes kannavad lühikest soengut ja naistel, kel juuksed ülesse soengusse sätitud. Nahavähk võib ilmneda kõigil kõrva osadel, kaasaarvatud neil, mis näiliselt on päikese eest kaitstud.

5. Pea
Kiilakad teavad, kui oluline on kuuma päikese käes olles oma peanahka kaitsta. Need, kes lühikest või pikka soengut kannavad, arvavad aga tihti, et nende peanahk on kaitstud. Ent see on ekslik arvamus. Kui mütsi suvise kuuma päikse käes ei kanta, tuleks ka oma peanahka päikesekaitsevahenditega kaitsta. Kasutada sobib selleks puhuks erinevaid pihustatavaid vahendeid. Eriti tähelepanelik tuleks olla kõigi katmata kohtade osas. Melanoomi tekkimine kaelal või peal võib lõppeda kiirelt surmaga.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara