Helena Lõhmus: meesjuuksurid on juba olemas, millal meessekretäride kord?

Salon+ salongiketi juhi Helena Lõhmuse sõnul on täna meessekretäre vähe nagu aastaid tagasi meesjuuksureidki. Ent kuna trendid muutuvad, käiakse täna meesjuuksurite juures hea meelega ning tulevikus võib leida ehk ka enam meessekretäre.    

Helena Lõhmuse hinnangul on sekretäri ja juhiabi kõige olulisemaks omaduseks  täpsus ja korrektsus, ilma milleta kuidagi ei saa. "Ka iseseisvus, et  ta saaks ülesannetega ise hakkama või vähemalt oskaks otsustada, kellelt abi küsida. Muidugi aktiivsus ja rõõmsameelsus on samuti sekretäri kui firma visiitkaardi puhul üliolulised ja tähtsad," rääkis Lõhmus.

"Kui räägime sekretärist kui meeskonnaliikmest, siis peab olema valmidus koostööd teha. Kui on näiteks neli juhti, kes kõik tahavad, et nende ülesanne lahendataks esimesena, on selge, et töötaja ei saa nelja asja korraga teha, vaid peab valima, milline töö on olulisim," lisas ta.

Et noore naisjuhi ja noore sekretäri vahel võiks tekkida konkurentsitunnet, Lõhmus ei usu. „Vaidlen vastu. Võib-olla 20 aastat tagasi oli mõtteviis tesitsugune. Aga praegu võtan küll sekretärikohale hea meelega tööle noori. Paljudele hiljem karjääri teinutele on olnud sekretäri või juhiabi ametikoht stradipositsiooniks," toob ta näite. "Eelistan hea meelega äsja kõrgkooli lõpetanud või kaugõppes õppivat naist. Noorele hakkajale inimesele on lihtsam ka uusi asju õpetada, ta on avatum," arvab ta.

Meesterahvaid pole ettevõttesse Lõhmuse kogemusel sekretäriks mitte ühtegi kandideerinud. „Isegi müügiassistendiks on nad meile kandideerinud vaid juhul, kui pole kuulutust korralikult läbi lugenud." Põhjus on Lõhmuse hinnangul väljakujunenud traforetlikus mõtlemises. „Aga trend on muutumas. Kui 20 aastat tagasi ei olnud meil ka meesjuuksureid, siis täna on neid juba üsna palju ja naised käivad nende juures hea meelega. Nii võib tulevikus ehk ka rohkem meessekretäre leida," usub Lõhmus.     

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara