Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 5. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meeskolleeg: 7 valelikku stereotüüpi

Ehkki enamasti kehtivad  stereotüübid naistöötajate kohta, on need olemas ka meeste kohta. Forbes.com soovitab, kuidas eelarvamuslikku suhtumisse mitte takerduda ning mida uskuda ja mida mitte.

1. Ära võta isiklikult, see on äri

Ehkki paljud mehed on uhked oskuse üle hoida eraldi äri ja isiklik elu, võib äärmuslik era- ja tööelu lahterdamine jätta ilma pikaajaliste tööalaste suhete eelistest.

Kuidas käituda: otsi võimalusi luua sõbralikum ja koostöövalmim õhkkond, näiteks igakuiste ärilõunate või mõne lihtsama ja odavama meeskonda liitva tegevuse näol.  

2. Ära näita tundeid välja

Kui naised saavad kriitikat olles tööl liiga emotsionaalsed, siis mehed manavad sageli  kontorisse jõudes ette pokkerimänguks sobiva väikseimatki tundevirvendust katva maski.

Kuidas käituda: Ära arva, et vaid seetõttu, et meeskolleegi tunded on varjatud, pole ta tulmusele pühendunud. Tööl võivad omavahelised suhted olla nähtavad nagu pokkerimänguski vaid juhul, kui sul on väga treenitud silm.

3. Saa ise hakkama

Ükskõik, kas mees on autoroolis eksinud või vajab juhatust kontoris, mehed püüavad alati vältida abi küsimist just siis, kui nad seda kõige rohkem vajavad.

Kuidas käituda: Paljude meeste jaoks tähendab abi küsimine märki abitusest, mitte toimivast meeskonnatööst, seetõttu esita küsimusi stiilis „mis on meie järgmine samm?“

4. Impulsiivsed otsused

Abi mitte küsides ja meeskonnaga läbi rääkimata võivad  tehtud otsused olla sageli impulsiivsed ning tunduda lühinägelikud.

Kuidas käituda: Impulsiivsus on kõrge riskiga käitumine, mida ei tasu järgida, tuleta seda meeskolleegile meelde.

5. Ebareaalsete tähtaegadega nõustumine

Olles vastakuti keeruliste nõudmistega, pakuvad naised suure tõenäosusega sagedamini ebareaalsete tähtaegade edasilükkamist, kuna mehed nõustuvad kiiresti esitamata liigseid ettepanekuid-küsimusi.

Kuidas käituda: Supermani sündroomi ja  ei ütlemise võimetuse vahel on korrelatsioon, seega kui sa oled juht, võimalda meessoost töötajal mõnda aega järele  mõelda, mida ta on lubanud, enne kui sellega arvestad.

6. Boss otsustab

Meestele meeldib, et tüüri juures on üks inimene, kelle sõna maksab, nad pole harjunud koostööl põhineva ja ühistööle suunatud struktuuriga.

Kuidas käituda: Kõik me teame, et 21 sajandi organisatsioon on pigem võrk, mitte redel. Ükskõik millise organisatsioonistruktuuriga on tegu, hoia kommunikatsioon ja info jagamine avatud igal tasandil.

7. Anna andeks ja unusta

Meestel on võime vihaselt vaielda, mitte nõus olla äriotsustega, argumenteerida, vastu vaielda ning seejärel unustada kogu tüli, lihtsalt suruda kätt ning liikuda edasi.

Kuidas käituda: võta välja paber või sülearvuti ning märgi olulised tüli tekitavad punktid üles, neist võib nii mõnigi kasulik parandus välja kasvada. 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700