Marika Valk: sekretär kuuleb olulist infot

Marika Valgu sõnul märkab sekretär asju, mida juht ei pruugi näha. Lisaks räägitakse talle rohkem kui juhile. Kui sellest intriigi mitte tekitada, saab infot ära kasutada töö paremaks korraldamiseks.

Kõige tähtsamaks teguriks hea sekretäri juures peab Marika Valk inimlikku sobivust sekretäri ja juhi vahel. „Kui klappi ei ole, ka siis saab hakkama, kui on tegu professionaaliga, kes suudab kõigi ülesannetega toime tulla, aga sünenergiat siis ei teki,“ räägib ta. Lisades, et selge see, et sel juhul ei teki teineteisemõistmist ka pikaajalisest koostööst.

Valgu sõnul on ka juhte, kes ei vaja ega kuulagi sekretäri arvamust. "Aga sekretär võib märgata asju, mida juht ei pruugi näha," teab Valk.

Sekretär on Valgu sõnul ka oluline vahelüli juhi ja töötajate vahel. „Ikka räägitakse sekretärile rohkem asju kui juhile. Kui sellest intriigi mitte tekitada, saab teada kasulikku infot, kuidas tööd paremini korraldada ja millised probleemid on tekkinud,“ räägib Valk.
 
Ka silmaring peab sekretäril väga lai olema. "Ta peab käigupealt haarama, mida, kuidas ja millises järjekorras asju teha. Muidugi peab olema ka juhile lojaalne," lisab ta.

Valgul puudub meessekretäri kogemus. „Meestel on suuremad ambitsioonid. Aga miks ka mitte. Kuigi kui ollakse leidnud oma niši ja arendatakse ennast tööalaselt professionaalselt selles vallas edasi, siis ühel hetkel hüpatakse sellest kastist välja," arvab Valk. Tema sõnul tuli seetõttu kasutusse ka mõiste juhiabi. "Juhiabisid on sagedamini ka meesterahvaid. Juhiabil on suuremad õigused kui sekretäril. Kui sekretäril pole tehniliselt palju õigusi, siis abil on teised funktsioonid ning ka rohkem õigusi," räägib Valk.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara