ÄP restoranitest: suvekuum Sfäär pakub mõnusa suutäie

Kuuma suve kõige kuumem restoraniuudis Tallinnas on praegu Sfäär, trendi tabavalt lihtne ja funktsionaalne söögikoht Mere puiesteel. Resto, nagu nad ise ennast nimetavad. 

Õigupoolest on see resto koos store'iga: ruumi ühes otsas on söögikoht, teises aga veinipood-butiik. Nii et siis restoran-veini-riiete-jalanõude-aksessuaaripood. Lõpuks ometi on London Tallinna jõudnud!

Sisekujunduses valitseb valge: kiviseinad on krohvitud, ventilatsioonitorud ja isegi raudredel valgeks värvitud. Järgmisena jäävad silma vein ja lilled: laudadel karikakrad ja kellukad, akna all valged liiliad ja ukse ees pottides vanaemade aialilled, mille nimi meelde ei tule. Pilku püüavad veel veinipudelid ja mänguasjad (kas lubadus noortele lapsevanematele?) ning erilise disainiga valgustid.

Nii kui lauda istume, saame menüü ja koos sellega karahvinitäie kurgi-laimi-sidrunivett. Lihtne lahkus, aga meie oludes erakordne - tean Eestis ainult kahte-kolme kohta, kus vesi (raha)vabalt laual.

Menüüd on lihtne lugeda, see on tulnud osava kujundaja käe alt. Esimene roog, bruchetta'd krevettide, estragonimajoneesi, Peipsi ääre kurkide ja "uputatud" munadega on justkui visiitkaart, andes vihjeid peakoka stiilile: natuke Itaaliat (bruchetta'd), kerge (krevetid), loominguline (estragonimajonees), kodumaised hõrgutised (Peipsi ääre kurgid), trendikas ("uputatud munad").

Eelroogadest proovisime kalakooki Eesti vetest püütud ahvena- ja kohafileest, vutimunasalati ja estragonimajoneesiga ning sooja forellisalatit pošeeritud muna ja ürdimajoneesiga. Maitsed olid lihtsalt arusaadavad ja värsked, just nagu praegu moes. Eriti maitsev oli kalakook, see nägi ka väga hea välja.

Ainult mõlemad road olid liiga suured: pole mingit võimalust, et pärast sellist EELrooga jätkuks keskmisel sööjal veel PEAroa jaoks isu. Kas peaks kasutusele võtma hoiatusmärgid või vanal veneaegsel moel grammid kirja panema?

Pearoogadest valisime kõige kodusema: kotleti ja kartulipudru. Õieti oli selle roa nimeks vähese tšilli, võis praetud sibula ja koriandriga maitsestatud talleliha kotletid kartulipudru ja kooritud tomatiga. Kõik oli nii, nagu menüü lubas, maitsed paigas, tähelepanuvääriv oli kujundus - pudru-kotlet-tomat olid kõrgeks ja kauniks torniks laotud.

Roogade kujundusega oli üldse vaeva nähtud, aga üle polnud pingutatud - ei mingeid kaunilt kaarduvaid murulauguvarsi ja kastmetäpikesi taldrikuserval, kompositsioonid olid söödavad ja funktsionaalsed.

Ka tehniliselt olid road laitmatud: pošeeritud muna parajalt voolav, forell keskelt veel natuke punakas, majonees pehme, pasta eriti kvaliteetne ja parajalt kõva, tomat paraja küpsusega. Ainult sidrunipastas ootasin rohkem sidrunit, selle kaste oli tavaline rammus soust, millel vaid kerge sidrunimaitse.

Soodsa hinnaga lõunapakkumised on Sfääris olemas, aga ainult asjasse pühendatutele. Kes Facebook'is Sfääri sõber pole, söögu täie hinnaga ja tavamenüü järgi: päevapakkumisi saadetakse vaid virtuaalsõpradele, menüüs, letil ega seinatahvlil neid kirjas ei ole ning ka ettekandja usaldab selle info meile alles pikema küsitluse järel. Aga sõpradele pole millestki kahju: kukeseened, värske hernes, aurutatud lõhefilee, redise-hapukurgi tartar, mustikad, maasikad. Iga päev uus ja värske.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara