9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juu Jääb jääb kindlasti

Vähesed festivalid suudavad omaenda seatud taset läbi aastate hoida ja mitte "ära vajuda". Eelmisel nädalal Muhu saarel toimunud 14. Juu Jääb on just üks selliseid.

Hea festivali aluseks on sinna valitud ansamblid. Ürituse korraldaja Villu Veski teab, mida ta teeb, ning tundub, et teab aina paremini.

Mulle isiklikult jättis aga sügavaima mulje rahvusvaheline kollektiiv Dynamite Vikings, kes oli valinud oma esinemiskohaks väikese telgi tagahoovis. Ma ei olnud seal aias ainus, kes oli pahviks löödud.

Tegemist oli tõelise energiabändiga, mille nimi ei osutunud üldsegi praalimiseks. Kolm andekat meest, kes on koos mänginud juba 12 aastat, teevad sellist mürglit, et hüppama hakkavad nii lapsed, nende emmed kui ka vanemad härrad tagareas. Kitarri mängib seal Jaak Sooäär, kontrabassi Thommy Andersson Rootsist ja trumme (ning muud kolisevat) Karsten Mathiesen Taanist. Kui kuulete neid kuskil esinemas, siis minge kindlasti.

Juu Jääb inspireerib ning sündmusi ja kontserte toimub alati samal nädalavahetusel saarel mujalgi, olgu selleks Väike Videvikumuusika alternatiivkontsert Põitse külas või Juu Jääbi egiidi all, kuid paralleelsed sündmused Pädaste mõisas ja Liiva kirikus.

Pädaste mõisas toimus kontsert saalis, mis nüüd on nii korda tehtud, et ka silm pikalt puhkab, kuni kõrv muusikat kuulab. 900kroonisel pileti Pädastesse pidid külalised küll eraldi soetama, kuid selle eest anti süüa ja ei paistnud, et publik rahulolematu oleks olnud. Esinejateks olid seal džässpianist Bobo Stenson, trummeldav Brian Melvin, saksofoni puhuv Villu Veski ning hiljuti kõrge autasu saanud Alexanderi restoran.

Juu Jääb 2010

30.06-04.07 Muhu saarel, Kuressaares ja Vormsil

hinnang: 9

Tänavu olid ürituse esinejateks staarid üle planeedi - näiteks Grammydega hinnatud vanameister Jazzie B (Soul II Soul) Inglismaalt ja Choc Quib Towni hip-hoppivad noored Kolumbiast. 

Autor: Signe Sillasoo, Henrik Aavik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700