ESMASPÄEVAKS: Kukeseene-kodujuustukaste
Sobib hästi keedetud kartulite kõrvale või rohelisele lehtsalatikuhjale. Kodujuustu võib soovi korral asendada maitsestamata kohupiimaga.
TEISIPÄEVAKS: Vürtsikas lillkapsaroog tomatiga
Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroaks, mõne liharoa lisandiks või miks mitte ka keedetud makaronide juurde. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.
KOLMAPÄEVAKS: Arbuusisalat fetajuustu ja laimiga
Kerge eine või maitsev kaaslane röstitud nisuleivaga, mis sobib hästi ka grillitud liha kõrvale.
NELJAPÄEVAKS: Panzanella salat tuunikalaga
Itaaliast pärit "leivasalat", millest suvisel ajal piisab täiesti õhtusöögiks. Ühtlasi on see hea võimalus tahke nisuleiva kasutamiseks - tomatimahl, veiniäädikas/sidrunimahl ja oliiviõli pehmendavad nisuleiva kenasti ära. Kasuta võimalikult kvaliteetset tuunikalakonservi.
REEDEKS: Arbuusijook ingveriga
Mahlasest ja magusast arbuusist saab maitsva suvise joogi. Riivitud ingveri võib asendada ka ingverisiirupiga.
MAIUSTAMISEKS: Rullbiskviit maasikate ja kohupiimaga
Klassikaline suvine rullbiksviit, kus koheva biskviidi vahel on kohupiima-vahukoorekreem ning tükeldatud magusad maasikad.
Retseptide autor Pille Petersoo
Naistekas.ee
Autor: Signe Sillasoo, Pille Petersoo