Domeenide kaaperdamisjuhtumitega asub tegelema domeenivaidluste komisjon

Eesti .ee lõpuga domeenide haldamise juuli algusest üle võtnud Eesti Interneti SA juures alustab tegevust sõltumatu domeenivaidluste komisjon, mis võimaldab kohtuvälist kaitset domeeninimede kaaperdamise vastu.

„Nagu varasem rahvusvaheline kui ka Eesti domeenihalduse praktika näitab, võib domeenide registreerijate hulka sattuda õnneotsijaid, kes püüavad endale kaaperdada mõne domeeninime, ning seejärel inimesi eksitada või siis heauskse kaubamärgiomaniku käest raha välja pressida,“ selgitas Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts. „Loodav domeenivaidluste komisjon koondab asjatundjaid, kes oskavad neid kaasusi üldjuhul kohtust kiiremini lahendada, ning ka väiksema kuluga osapoolte jaoks.“

Komisjoni liikmeteks on Indrek Eelmets, Carri Ginter, Andres Hallmägi, Taivo Kivistik, Risto Käbi, Ants Nõmper, Riina Pärn, Almar Sehver ja Alar Urm.

Domeeninimede kaaperdamine on maailmas levinud praktika, kus isikud registreerivad oma nimele enamasti tuntud kaubamärkidega identseid või sarnaseid domeeninimesid, mis on kaubamärgi omaniku poolt veel registreerimata. Seejärel üritatakse domeeninime kaubamärgi omanikule vaheltkasuga maha müüa või kasutatakse veebilehte kaubamärgiomaniku arvelt kasu lõikamiseks, meelitades sinna avalikkust eksitades heauskseid internetikasutajaid.

Domeenivaidluste komisjon küsib vaidlustusavalduse saamisel selgitusi domeeni registreerinud isikult, kelle tegevuse suhtes vaidlustusmenetlus on algatatud. Juhul kui komisjon annab õiguse vaidlustajale, on komisjonil õigus domeeni registreering kas tühistada või anda selle õigused üle vaidlustajale.

Komisjon asub vaidlustusavaldusi lahendama augustis.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara