Tätte seilab muusikameredel

Enne suurelt plaanitud ümbermaailmareisi laulavad Jaan Tätte ja Marko Matvere oma paremaid ühislaule kontserttuuril "Tuulevaiksel ööl". Pärast pooleteiseaastast purjetamist tulevad mehed tagasi juba uute lauludega.

Kontserttuuriga soovib Jaan Tätte omasõnutsi avaldada publikule eelkõige tänu, et laulud, mida ta laulab, üldse sündida on saanud. "Kui publik ei oleks käinud kontserte kuulamas, siis ei oleks neid laule ka sündinud," selgitas Tätte.

Tuuril laulavad Jaan Tätte ning Marko Matvere, kaasategevad on ansambel "Udupasun" ning solistid Maarja-Liis Ilus ning Liisi Koikson. "Põhiline fookus on Jaan Tättel, meie oleme seal ikkagi külalised. See on ikkagi tema bänd ja tema on kontsertidel boss, kuigi ma ei ütleks ka, et ta meid varjutab," rääkis Liisi Koikson.

Plaanide kohaselt on kavas mitmeid ühislaule ning ka iga esineja saab kontserdikavas oma soolovõimaluse. "Usun, et kumbki tüdruk laulab umbes kakskümmend minutit, Markoga koos oleme umbes pool tundi ja mina laulan üksi ka vast pool. Eks kohapeal paistab, kuidas see täpelt kujuneb," teavitas Tätte.

Kavas uut ja vana
Kontsertide nael on loomulikult vaimustava publikumenu pälvinud laul "Tuulevaiksel ööl" Liisi Koiksoni ning Marko Matvere ühisesituses. Lisaks nimilaulule on plaanis ka muud põnevat. "Kava on koostatud selle järgi, mida publik alati minu konstertidel on nõudnud. Nüüd nad ei pea neid laule kõva häälega taga nõudma, nüüd nad kuulevad neid niisamagi. Pooled on merelaulud, pooled on jõelaulud," ütles Tätte.

Külaliste kaasamine teeb asja kirjumaks. "Seal on ka päris uusi laule. Mõte on selles, et iga külaline toob enda asju ka natuke kaasa. Kontserdi kõik laulud ei ole seega Tätte kirjutatud. Üks näiteks on Tõnis Mäe lugu, mõned lood on minu plaadi pealt. Mina laulan "Tütre kirja isale", millel on Tätte sõnad, aga mitte tema viis," rääkis Koikson. Tättel on plaanis esitada paar lugu koos Maarja-Liisiga. Kuidas see välja kukub ning milliseid laule lauldakse, jääb publikule kohapeal avastamiseks.

Viimane kontsert enne reisi
Kontserdid on akustilised. Saatehelide eest hoolitseb kas ansambel "Udupasun" või on saatepilliks lihtne kitarr.

"Tuulevaiksel ööl" on kontserttuur, mida on sobiv kuulama minna kogu perega. "Olen märganud kasvavat tendentsi, et need laulud meeldivad väga lastele. Lapsed saavad sõnadest ja mõttest aru," märkis Tätte, kelle arvamust mööda hindab tema laule ka täiskavanutest see osa, kes on suutnud säilitada endas piisavalt lapsemeelsust, et üldse osata neist lauludest rõõmu tunda.

"Tuulevaiksel ööl" on fännidele veel viimane võimalus kuulda oma lemmikuid enne, kui nad mõneks ajaks laval esinemisest pausi võtavad. Septembris algab Tätte ja Matvere merereis ümber maailma, mis peaks plaanide kohaselt vältama poolteist aastat.

Fookuses
Jaan Tätte hüvastijätutuur "Tuulevaiksel ööl"

Kontserdid toimuvad:
29. juuli
Türi Laululava
30. juuli
Pirita Kloostri varemed
31. juuli
Pärnu Vallikäär
1. august
Haapsalu Piiskopilinnuse suur õu
2. august
Rakvere Laululava
3. august
Viljandi Kaevumäe
4. august
Võru-Kubija Laululava
5. august
Tartu Laululava
6. august
Kärdla Laululava
7. august
Kuressaare Lossihoov
8. august
Rapla Laululava

Kontsertide algus kl 21
Piletid
Eelmüügist 160/140 kr,
Pirita Kloostri kontserdile 180/150 kr
Kohapeal 175/150 kr,
Pirita Kloostri kontserdile 225/160 kr

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara