ÄP Käsiraamatute foorum: koopiast tehtud koopia

Küsimus: Kui ma teen kinnitatud koopiast omakorda koopia, kas ma pean siis samamoodi koopia kinnitama? Ehk siis oleks koopias kahed kinnitamismärked või kuidas oleks mõistlikum ja visuaalsem lahendus sellisel juhul?

Vastus: Koopia iseenesest ei ole ju enam originaaldokument. Seega - kui teha kinnitatud koopiast, millel on vastav märge juba peale kantud, veel omakorda koopia, siis ma küll ei leia, et sinna veel eraldi mingit märget vaja oleks. Koopia "originaalil" on ju juba iseenesest märge peal, et tegemist on koopiaga. Kui palju neid templeid ja märke sinna ühele paberile siis ikka panna. Mina ei paneks enam mingit märget, sest selle saaja teab ju niikuinii, et tegemist on koopiaga.

Muidugi - inimesed on erinevad ja nende nõudmised samuti. Sestap tasub sellesama inimese käest, kellele see dokumendikoopia edastatakse, küsida, kas see on tema jaoks aktsepteeritav kui sinna märget ei panda või vastupidisel juhul - millise märke peaks sinna lisama, et paber tema jaoks usaldusväärne oleks. Kas tõesti veel üks tempel või piisab allkirjast või millestki muust.

Vastas SA Kutsekoda assistent Irma Estra.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara