ÄP restoranitest: Kadriorus hele ja uus Meie Maja

Meie Maja on suhteliselt uus restoran Kadrioru alguses Tallinna Ülikooli vastas, mis pakub söögiks luksuslikke eelroogi ja peeneid praade.

Meie Maja on hele ja rõõmus, natuke kuurordirestorani moodi, aga Kadriorg oligi ju kunagi suvituskoht. Isegi pubi, mis enamasti tumepruuniks kujundatakse, näeb välja pigem suvekohviku moodi. Restoranipool on hoopis hele, seinad kreemikad, vaade kolme külge avatud – oleks justkui kuurordiverandal, mitte Narva maantee äärses südalinnas.

Menüü on enesekindel: üks supp, neli suhteliselt kallist ja suuremas osas üpriski luksuslikku eelrooga, viis pearooga ja viis magustoitu. Enesekindluseks on põhjust – Meie Maja peakokk on aastaid väärikaid kulinaariatiitleid korjanud Michael Bhoola, endise Pegasuse endine peakokk. Oli põnevaid komponente, nagu õunapuuga suitsutatud lõhe ja marineeritud viigimarjad, oli keskmisest keerukama tehnoloogiaga roogasid, nagu soe šokolaadi-ganache, aga ülearust tulevärki mitte – leidlik, elamusi pakkuv, aga samas usaldusväärne.

Õhtusöögimenüü kokkupanekul tundsin ainult puudust väikestest eelroa-ampsudest, suupistetest või starteritest, kuidas neid iganes nimetada. Et korralikust praest jaksaks rõõmu tunda, võiks suvine eelroog olla suhteliselt väike ja leebe. Praega samas hinnas enamasti delikatessidele üles ehitatud eelroad vajavad jahedamat ilma või suuremat isu. Need jäidki talve ootama, õhtusöögi juhatasin sisse sparglisupiga.

Menüü lubas supile suitsulõhelisandit, aga seda polnud kusagil. Kahtlesin – kuna oli tegemist püreesupiga, võis ju kadunud lõhe viibida püreestatud kujul supi sees ja ma lihtsalt ei tundnud teda ära.

Palusin lõheotsinguil abi ettekandjalt, tema lubas omakorda köögist järele uurida. Kadunud lõhesse suhtuti tõsiselt, vastust tuli andma keegi vastutavamal ametikohal töötav daam: vabandas puuduva komponendi pärast, see olla kokal meelest ära läinud.

Koka hajameelsuse kompenseerimiseks pakuti meile desserdi kõrvale maja poolt joogid. Mulle sobis – portvein meeldibki mulle rohkem kui suitsulõhe. Kala saab osta poestki, head tahet ja lahkust mitte.

Pearoogadest valisin ahjus röstitud veise sisefilee teoraguu, marineeritud šalottsibulate, Türgi ubade ja suitsuploomikastmega. Liha oli suurepärane, aga teoraguu oli põnev – koos suitsuploomikastmega justkui teomoos või -kompott. Tõenäoselt kõige lennukamad teod, mida ma iganes söönud olen. Jälle tuli päevakorda koduse teofarmi rajamine. See ei peaks väga keeruline olema – meie Lõuna-Eesti suvekodu on viinamäetigudest sisse piiratud.

Teoraguudki võiks hooajaliseks roaks pidada, aga magustoiduks söödud suvemarja Pavlova oli seda kindlasti: beseekook kergelt vahule klopitud koore, maasikate ja mustsõstrakompotiga. Beseekoogid iseenesest sobivad suvise meeleoluga, Meie Maja oma oli aga eriliselt värske, kerge ja õhuline.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara