Silva Tomingas: mootori võimsuse maksustamine suurendaks liiklusohtu

ASi TEA Kirjastus juhatuse esinaise Silva Tomingase sõnul võiks automaksu kaaluda, ent mootoripõhine maksustamine suurendaks ohtlikkust liikluses.

"Automaksu mingil kujul võiks kaaluda, ent selle tagajärjel ei tohi tekkida olukorda, et meil on vilets autopark nagu osades maades on juhtunud. Väikese mootoriga aeglased autod koos kiirete autodega teedel tekitavad liikluses tänagi probleeme ja tahaks loota, et piirangutega me ei suurenda liiklusohtlikku olukorda," sõnas Tomingas. Tema sõnul, selle asemel, et korrastada teid, tekitaksime nii uusi ohuallikaid.  

"Ma pole mootori pealt maksustamise poolt, see on ohtlik ja totter tänast tehnikat arvestades. Nii tekitame probleemi nagu see on Norras, kus kehtisid samuti teatud piirangud ja kus on aeglane autopark. Pigem võiks liikuda Saksamaa kogemuse suunas, kus on korralikud autod, kiirus ja teed," lisas ta.    

Silva Tomingas vastas Äripäeva päevaküsimusele - kas ja mis alustel peaks kehtestatama Eestis automaksu? 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara