Disainradiaator: elegantne eputaja

Disainradiaator pole pelgalt küttekeha, vaid osa sisekujundusest, mis sobitub ruumi ülejäänud kujunduskeelega.

Neile, kes soovivad sisekujunduse standardlahendustest ja tüüpnägemusest eristuda ka detailides, pakuvad disainradiaatorid huvitava mängumaa.
“Eks ta heas mõttes eputamise asi ole,” sõnas Rettig Radiaator ASi tegevdirektor Risto Muldme. “Radiaatori esimene ja primaarne funktsioon on anda sooja, seega on ta ruumis vajalik plekitükk. Disainradiaatorit aga ei peideta katterestide ega kardinate taha, see on ruumile aktsendiks, mis tellitakse täpselt sobiva suuruse, värvitooni ja stiiliga.”
Võrreldes tavaradiaatoritega on disainitud küttekeha umbkaudu viis korda kallim. “Soovitan läbi mõelda, kuhu on disainradiaatorit mõtet tellida ja kuhu mitte. Magamistoas kardina varjus on tavapärane paneelradiaator täiesti sobiv, samas elutoas kujunduselemendina on sel hoopis teine mõte,” soovitas Muldme. “Erineva hinnaklassiga radiaatoreid kombineerides saab hea ning soodsama tulemuse. Kliendil on küll võimalik osta majja 100 000 krooni väärtuses ribiradiaatoreid, ent alati pole sel mõtet, kui kombineerides saab efektse tulemuse ka mitu korda odavamalt.”
Kui otsus muretseda disainradiaator tehtud, võiks ideega minna lõpuni ning valida standardvalge asemel efektne lahendus.
“Soovitan asi läbi mõelda ja mitte peljata eksperimenteerimist,” sõnas Muldme.
Täpsete mõõtudega ja kliendi valitud toonides disainradiaatori tellimisaeg on kuni kaks kuud.

Disainradiaatoreid on kahte tüüpi: 

Ribiradiaatorid
Ribiradiaatorite kõrgust saab vastavalt interjöörile valida millimeetri täpsusega. Radiaatori kõrgus on seejuures kuni kolm meetrit: ribisid saab tellida just nii palju, kui vaja. Eestis on Delta disainribiradiaatoried kasutatud ühiskondlikes hoonetes näiteks Tartu Maaülikooli spordihoones ja Tallinnas, Toompea 1.
Eesti turul ongi just ribiradiaatorid populaarseimad, sest oma ajatu stiiliga sobivad nad hästi nii ülimodernsesse kui ka vanasse ja klassikalisse interjööri.
Paneelradiaatorid
Tavapäraste paneelradiaatorite kvaliteetsetel disainanaloogidel on detailid hoolikalt viimistletud ning läbi mõeldud. Tegu pole säästutootega: materjalilt pole kokku hoitud, tootjate eesmärk on saavutada nägus toode. Näiteks paneelradiaatorite Faro ja Kos puhul saab klient lisaks värvitoonile valida ka roostevaba pinnatöötlusega variandi.

 

 

Osale arutelus

 • Liivi Tamm, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara