Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1376 inimesel õnnemängu mängimise keeld

Aasta algusest saavad Eestis viibivad inimesed ise piirata nii klassikaliste kui ka kaughasartmänguna korraldatud õnnemängude mängimist. Selleks tuleb esitada avaldus Maksu- ja Tolliameti teeninduskohas, õnnemängu mängukohas või registreerida piirang riigiportaali kaudu. Augustikuu seisuga on endale õnnemängu mängimise piirangu seadnud 1376 inimest, teatab Maksu- ja Tolliamet.

Maksu ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on enesevälistuse nimekirja süsteem hästi rakendunud ja inimeste esialgne kartus nimekirja registreerimisel oli asjatu.

“Esimese poolaasta kontrollide tulemusena tuvastas MTA viie äriühingu puhul, et ei järgitud õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekirja ja tegutses kaks osavusmängu ebaseaduslikku mänguautomaati. Äriühingutele tehti ettekirjutus piirangutega inimeste nimekirja järgimise kohta ja hoiatuse said ka osavusmängu ebaseaduslike mänguautomaatide pidajad,” rääkis Veermäe.

Aasta algusest jõustusid hasartmänguseaduse sätted, mille järgi tuleb Eestis kaughasartmängu korraldamiseks taotleda vastav korraldusluba. Luba on tänaseks välja antud ASle Olympic Casino Eesti, ASle Pafer ja OÜle Triogames. Lisaks on kaks loa taotlust Maksu- ja Tolliametis menetlemisel.

 

Kui hasartmängu korraldajal vastav luba puudub, on Maksu- ja Tolliametil õigus nõuda kaughasartmängu korraldamise piiramist. Hasartmänguseadus võimaldab niisugusel juhul piirata ka juurdepääsu ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavale veebilehele ning blokeerida panuste ja võitude vahendamiseks kasutatav konto Eesti pangas. I poolaastaga on blokeeritud 298 ebaseadusliku kaughasartmängu veebilehte. Nende nimekirja leiab www.emta.ee/index.php?id=27399.

Hasartmängumaksu laekus I poolaastaga üle 164 miljoni ning hasartmängu tegevus- ja korraldusloa taotlemisel tasuti riigilõivu enam kui 3,3 miljonit krooni.

Hasartmängumaksust rahastatakse Eesti Kultuurkapitali, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Eesti Punase Risti tegevust ning Siseministeeriumi regionaalsete investeeringutoetuste programmi.

Klassikalisi õnnemänge viib Eestis praegu läbi 10 korraldajat 65 mängukohas, kus on kokku 2422 mänguautomaati ja 67 mängulauda. Loteriisid korraldab 2, totosid 3 ja osavusmänge 1 äriühing.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700