11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikool hakkab koolitama loomemajanduse asjatundjaid

Balti Filmi- ja Meediakool käivitab alates septembrist uue ingliskeelse loomemajanduse alase õppemooduli üldpeakirjaga "Creative Industries", mis aitab mõista loov- ja kultuuritööstuste tänapäevaseid toimemehhanisme, rolle, potentsiaali, arengutrende ja väljakutseid nii lokaalsel, regionaalsel, Euroopa Liidu kui ka üleilmsel tasandil.

Mooduli raames käsitletakse loomemajandust üldiselt, seda reguleerivaid poliitikaid meil ja Euroopas, seoseid maailma majandusega, loomeettevõtlust, meediainnovatsiooni ja loomekogukondade arengut linnades. Õppejõududeks on oma ala rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistid Eestist, Saksamaalt, Belgiast ja Lätist: Indrek Ibrus, Jan Runge, Berndt Hartmann, Ulrike Rohn, Arnis Sauka ja Tarmo Pikner.

"Õppima ootame kõiki loovtööstuste kaasaegsetest rollidest, väljavaadetest ja toimemehhanismidest huvitatud tudengeid nii Tallinna Ülikoolist kui ka teistest Eesti avalik-õiguslikest ülikoolidest. Teretulnud on nii magistriastme kui ka vanemad bakalaureuseastme tudengid (alates teisest õppeaastast). Näeme ette, et moodulit läbides omandavad üliõpilased teadmisi, mis on rakendatavad nii avalikus sektoris loov- ja kultuuritööstuse alaste poliitikate väljatöötamisel ja sektori valitsemisel kui ka erasektoris antud valdkonna ettevõtete strateegilisel juhtimisel, " ütles mooduli juht, Balti Filmi ja Meediakooli meediainnovatsiooni ja loovtööstuste lektor  Indrek Ibrus.

 „Loov Eesti tervitab soojalt sellise õppmooduliga alustamist. Eestis on loomemajandussektor  viimastel aastatel väga kiiresti kasvanud ja suur on nõudlus koolitatud  spetsialistide järele. Loodame, et sealt kasvab peale spetsialiste, kes orienteeruvad loomemajanduse valdkonna eripärades,“ ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Loov Eesti on Euroopa Liidu Sotsiaalfondist rahastatud programm, mis aitab kaasa loomemajanduse ja ettevõtliku loovuse väärtustamisele ja arendamisele Eestis.

 

 

 

Autor: Urve Vilk, Jaana Pikalev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700