ÄP restoranitest - Bellissimo, Roma!

Hosteria Roma ruudulised laudlinad, kitsas olek ja lopsakad veinid lennutasid hinge otse Itaaliasse, ainult ihu jäi Mündi tänavale maha.

Paar kõnniteele pigistatud lauakest olid põhjuseks, miks otsustasime klaasiks veiniks just Hosteria Romasse maha istuda. Hosteria Roma on pretensioonitu veini-suupistekohake, mis üritab pippuripihvi-piirkonnas stiilipuhast Itaaliat välja mängida.

Hea on see, et veinid on odavad ja asjatundlikult valitud, halb see, et toit on kallis. Aga mitte oluliselt kallim, kui vanalinna ühel parimal kauplemistänaval Itaaliast toodud ehtsat Itaalia toitu pakkuvalt kohalt oodata võiks, arvan ma. Lisaboonuseks pealegi ehtne itaalia perekond – muidugi Roomast, kes hosteria’t peab, Nii et üks pereliige on alati kohal, aga ka Itaalia-stiilis suhtlust vabalt valdav eestlannast ettekandja.

Hosteria siseruumi palaval õhtul muidugi ei tiku, tänaval on soe ja mugavasti veini lonksates on hea Tallinna ööelu jälgida.

Aga mõnus paistab olevat sealgi, meeleolu loovad ruudulised laudlinad ja klaasvitriini välja pandud lopsakad Itaalia singid, vorstid ja juustud. Riiulitele on mitmesugused Itaalia hõrgutised  – oliiviõlid, veinid, erilise kujuga pastad, sardiinikonservid jms, mida pakutakse koju kaasa ostmiseks.

Hosteria pole restoran, arendatud ? la carte menüüd pole põhjust siit otsida. Toiduvaliku suurema osa moodustavad mitmesugused kerged road ja suupisted: antipasti, pasta, bruchetta’d, salatid. Otsustan calzone’i kasuks: see on pitsa lähisugulane, pitsatasku, otsekui kaheks kokkukeeratud õhuke pitsa.

Ei ole ma pitsasõber, aga klaasi Montepulciano d’Abruzzoga maitses see oivaliselt. Ilmselt on õige pitsa­isu jaoks vaja ka kuuma ilma ja augustikuine Tallinn sobib seekord väga hästi.

Järgmine elamus tuli Itaalia juustude taldrikust koos Barbera d’Albaga. Suhteliselt robustne ja tugevamaitseline vein lõi terava juustuga kokku saades justkui tuld välja – ole kiidetud, Itaalia, sööjad tervitavad sind!

Suurematest söökidest proovisime ära Rooma moodi tehtud sealiha, aga päris õige see ei olevat, kurtis ettekandja – õige põrsaliha olla piiril pidama jäänud ja juba mitu päeva on pidanud selle asemel Rooma singiga läbi ajama. Singi juurde käisid marineeritud artišokid ja sibulad ning sai. See oli üks tore lihtsa elu roog, mis täitis kõhtu, maitses hästi ja jõudis taldrikule ilma suurema vaevata. 

Magusavalik oli tavapärane ja mis seal ikka valida – eks ikka tiramisu. See oli koduse maitsega, pehme, rammus, kohvine, lühidalt – hea. Eriti koos klaasi limoncello’ga. Söögijärgseid Itaalia napse oli teisigi: Amaretto, Sambuca, Amaro Montenegro, kolm grappa’t. Ja kui jutt juba jookidel, siis peab ka birra Moretti ehk kerge itaalia õlle ära nimetama.

Kui odav vein ja kallis toit kokku lüüa, saab südalinna keskmise, nii et kohalikule koloriidile vaheldust otsides võiks Romasse põigata küll. Sealsetele riiulitele jäi veel hulk läbiproovimata veine.

Osale arutelus

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine