ÄP restoranitest - Bellissimo, Roma!

Hosteria Roma ruudulised laudlinad, kitsas olek ja lopsakad veinid lennutasid hinge otse Itaaliasse, ainult ihu jäi Mündi tänavale maha.

Paar kõnniteele pigistatud lauakest olid põhjuseks, miks otsustasime klaasiks veiniks just Hosteria Romasse maha istuda. Hosteria Roma on pretensioonitu veini-suupistekohake, mis üritab pippuripihvi-piirkonnas stiilipuhast Itaaliat välja mängida.

Hea on see, et veinid on odavad ja asjatundlikult valitud, halb see, et toit on kallis. Aga mitte oluliselt kallim, kui vanalinna ühel parimal kauplemistänaval Itaaliast toodud ehtsat Itaalia toitu pakkuvalt kohalt oodata võiks, arvan ma. Lisaboonuseks pealegi ehtne itaalia perekond – muidugi Roomast, kes hosteria’t peab, Nii et üks pereliige on alati kohal, aga ka Itaalia-stiilis suhtlust vabalt valdav eestlannast ettekandja.

Hosteria siseruumi palaval õhtul muidugi ei tiku, tänaval on soe ja mugavasti veini lonksates on hea Tallinna ööelu jälgida.

Aga mõnus paistab olevat sealgi, meeleolu loovad ruudulised laudlinad ja klaasvitriini välja pandud lopsakad Itaalia singid, vorstid ja juustud. Riiulitele on mitmesugused Itaalia hõrgutised  – oliiviõlid, veinid, erilise kujuga pastad, sardiinikonservid jms, mida pakutakse koju kaasa ostmiseks.

Hosteria pole restoran, arendatud ? la carte menüüd pole põhjust siit otsida. Toiduvaliku suurema osa moodustavad mitmesugused kerged road ja suupisted: antipasti, pasta, bruchetta’d, salatid. Otsustan calzone’i kasuks: see on pitsa lähisugulane, pitsatasku, otsekui kaheks kokkukeeratud õhuke pitsa.

Ei ole ma pitsasõber, aga klaasi Montepulciano d’Abruzzoga maitses see oivaliselt. Ilmselt on õige pitsa­isu jaoks vaja ka kuuma ilma ja augustikuine Tallinn sobib seekord väga hästi.

Järgmine elamus tuli Itaalia juustude taldrikust koos Barbera d’Albaga. Suhteliselt robustne ja tugevamaitseline vein lõi terava juustuga kokku saades justkui tuld välja – ole kiidetud, Itaalia, sööjad tervitavad sind!

Suurematest söökidest proovisime ära Rooma moodi tehtud sealiha, aga päris õige see ei olevat, kurtis ettekandja – õige põrsaliha olla piiril pidama jäänud ja juba mitu päeva on pidanud selle asemel Rooma singiga läbi ajama. Singi juurde käisid marineeritud artiðokid ja sibulad ning sai. See oli üks tore lihtsa elu roog, mis täitis kõhtu, maitses hästi ja jõudis taldrikule ilma suurema vaevata. 

Magusavalik oli tavapärane ja mis seal ikka valida – eks ikka tiramisu. See oli koduse maitsega, pehme, rammus, kohvine, lühidalt – hea. Eriti koos klaasi limoncello’ga. Söögijärgseid Itaalia napse oli teisigi: Amaretto, Sambuca, Amaro Montenegro, kolm grappa’t. Ja kui jutt juba jookidel, siis peab ka birra Moretti ehk kerge itaalia õlle ära nimetama.

Kui odav vein ja kallis toit kokku lüüa, saab südalinna keskmise, nii et kohalikule koloriidile vaheldust otsides võiks Romasse põigata küll. Sealsetele riiulitele jäi veel hulk läbiproovimata veine.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara