Puhkepäev: Augustibluus toob Haapsallu bluusimaailma parimad

Augustibluus toimub sel aastal juba 17. korda, pakkudes kahe päeva jagu mõnusat bluusi, maailmakuulsaid esinejaid ja hubaseid esinemiskohti.

Haapsalu on sel nädalal hea muusika sõbra jaoks paradiis, nii lubavad korraldajad. Kahe päeva jooksul toimub 15 kontserti, kus astub ülesse artiste üheksast riigist. Nagu ikka on festivali peamised esinemiskohad piiskopilinnus ja vana raudteejaam. Ka linnatänavad ja kohvikud täituvad tavapäraselt festivali ajal muusika, muusikute ja muusikaarmastajatega.
Et kontsert on aasta-aastalt oma haaret laiendanud, siis sel aastal on Augustibluusi pressiesindaja Indrek Ditmanni sõnul viidud suuremad kontserdid suuremasse kontsertpaika. “Tänavu toimub üritus kogu Haapsalu piiskopilinnuse õuel. See tähendab seda, et lava on toodud – nagu suurürituste puhul ikka – suurde linnuseõue,” mainis ta

Suurem lava ja kontserdipaik tähendavad ka suuremaid artiste. Ditmanni sõnul on tänavusele festivalile kohale tulemas kaks bluusimaailma absoluutset tippu. “Üks neist on Serbiast pärit Ana Popovic, kes on valitud maailma parimaks naissoost bluusikitarristiks. Ja teisel päeval esineb laulja ja kitarrist Lance Lopez, kes on samuti A-kategooria artist Texasest,” mainis ta.
Esimene neist, Ana Popovic on artist, kelle stiil on äärmiselt mitmekülgne, sisaldades nii funk’i, džässi, rokki kui ka teiste stiilide elemente.  Lance Lopezi  peetakse aga kõige ehedamaks kitarrikeevitajast bluusijumalaks meie planeedil.
Välisartistidest saab kahe päeva jooksul näha esinemas ka näiteks 1997. aastal asutatud lõunanaabrite Latvian Blues Bandi ning Hispaaniast pärit Los Fabulosos Blueshakersit, kes mängib stiilipuhast 1950ndate jump-bluusi. Huvitavat elamust pakuvad kindlasti ka Tim Lothari Taanist ja Little Paul Venturi Itaaliast. 
Samuti jätkub Ditmanni sõnul sel aastal traditsioon, mille käigus pannakse erinevad kodumaised artistid, kes igapäevaselt muid stiile viljelevad,  bluusi laulma. Tänavu astuvad festivalil ülesse näiteks Birgit Varjun, Dave Benton, Silver Laas ja mitmed teised.
Festival pakub lisaks heale muusikale ka praktilisi teadmisi. Festivali teisel päeval toimub kitarri- ja suupilli õpituba. 

Augustibluus 2010
13.–14.08 Haapsalu linnuses, raudteejaamas ja kultuurikeskuses 
Piletid: 100–250 krooni
Festivali pass: eelmüügist 550, kohapeal 595 krooni
Piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades
www.augustibluus.ee

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara