Hõivatus näitab edukust

Kui varem võrreldi edukuse näitajana raha, autosid ja maju, siis nüüd on edukuse näitajaks see, kui hõivatud keegi on ja seda eriti just naiste puhul.

Karjäärinaised leiavad ennast üha sagedamini uppumas tegemist vajavatesse ülesannetesse. Selle taga on naiste ego. Pidevalt väga hõivatud olemine ning millegi tegemine tekitab tähtsa ja oluline olemise tunde, vahendas Forbes.

Ühiskonnas välja kujunenud kuvand tekitab tunde, justkui pidevalt töine ja hõivatud olemine oleks hea. Aga ärge uskuge seda. 

Ameeriklastel on aja jooksul välja kujunenud väärtushinnangud, mis sunnivad olema töönarkomaan, sest mida rohkem sa töötad, seda suuremat kiitust on lootus pälvida.

Selle tulemus on, et kui varem võrreldi edukuse näitajatena raha, autosid ja maju, siis nüüd on edukuse näitajaks see, kui hõivatud keegi on ja seda eriti just naiste puhul. Naiste hulgas on levinud arusaam, justkui teised naised jõuaksid nendega võrreldes palju rohkem. Nii käiakse lisaks palgatööle ning lastekasvatamisele veel mitmes kohas ka vabatahtlikuna oma panust andmas. Naistel on tekkinud tunne, et nad ei ole teiste naistega võrreldes sama tegusad ning see kannustab neid üha enam ja enam tegutsema.

See omakorda on välja viinud selleni, et uuringute põhjal kannatavad naised stressi all rohkem kui mehed, mis põhjustab rohkelt depressiooni, väsimust ning kõhuprobleeme.

Sarnane suhtumine on edasi kandunud ka lastekasvatamisse: oma laste heaks tahetakse teha vähemalt sama palju ja pakkuda neile vähemalt samu häid tingimusi kui seda teevad teised emad. Vastasel juhul jätaksid emad justkui lapsed ilma nende roosilisest tulevikust.  Nii ei tule näiteks enam kõne allagi laste sünnipäevalauale tordi tellimine, vaid see tuleb kindlasti ise küpsetada.     

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara