Äripäeva restoranitest: Haapsalu hästivarjatud saladus

Üks Haapsalu hästivarjatud saladustest on Grand Holm Marina jahisadama restoran. Varjatud on see küll vaid maa poolt tulijatele, mere poolt paistab pea veepiirini ulatuv terrass kenasti kätte.

Sadamarestoranid on minu absoluutsed lemmikud. Mitte Kreeka, Itaalia ja muude soojade maade omad, vaid just siinsed, põhjamaised, olgu siis Soomes, Rootsis või Eestis. Jah, ka Eestis, sest mõni selline restoran, kuhu paadiga ligi pääseb, meil õnneks ikka on. Vaatamata sellele, et meie paadiks pole noobel jaht, vaid ainult kahemehesüst (või ehk hoopis just selle tõttu), kuulub paadist restoranilauda ümberistumine minu jaoks mõnude tippklassi. 

Kuuldused Grand Holm Marina edukast taassünnist pole liialdatud – sellel suvel on sadamarestorani oma hooleks võtnud Eesti restoraniäri tippspetsialistid. Nii et põhjust suurepärase joogivaliku ja suhteliselt väheste vahenditega kokku pandud jahisadamaliku menüü üle imestada justkui polekski – kuidas siis teisti?
Menüü põhiosaks on Euroopa kulinaariaklassika, mida täiendab kohalik hooaegne kraam. On veinis hautatud kukke ja kohalikku räime, on parti, aga ka kohalikku maheveist.

Varaseks lõunatunniks polnud päevakala lest veel saabunud, aga oli juba teada, et umbes tunni pärast on see kohal. Kui lõuna lõpetasime, oli tahvlile tekkinud kiri, mis teatas, et kohal ta ongi ja päeva-kalasupp ja päeva-kalaroog jälle võimalikud.
Eelroogadest nautisime vasikaliha lõike tuunikala-parmesani kastmes ja leidlikult kokkupandud kalavalikut tuunikalast, lõhest, marineeritud silmust, suitsuskumbriast ja heeringast. Pearoogadeks valisime veinis hautatud kuke pestorisotoga ja veinikastmes maheveise sisefilee kartulivormiga – klassikalised road, aga heast toorainest ja oskuslikult tehtud.

Et kiitus ei jääks ühekülgseks, siis ka kriitikat: koka suurt armastust kuivatatud tomati vastu ma ei jaga, seda oli minu jaoks nii vasikaliha juures kui ka risotos liiga palju ja see oli soolane. Lõpetuseks söödud voolava sisuga šokolaadikook üllatas oma suurusega, see olla kohalik omapära, ütles kelner. Väikesed portsjonid haapsalulastele, sanatooriumituristidele ja jahisõitjatele ei sobi.
Kui kõht täis, võiks toredal restoraniterrasil külma joogi juures tundide kaupa elust mõnu tunda. Aga kui selja taga mitmetunne paadisõit ja kõht tühi, siis tunduvad ka minutid tunnipikkustena. Nii et eelroogade ootamine oli päris vaevaline, sellega läks liiga kaua aega.

Pärast läks paremini, meil polnud enam kiiret, aga ka köök näis hoo sisse saavat. Muidu oli teenindus suurepärane, kelneril oli aega ja tahtmist rääkida meile nii joogist kui ka toidust, aga ka kaladest ja kalameestest ja kohalikust elust.
Kui restorani juhib Eesti tippsommeljee, pole imestada, et siider (mida ka kruusikaupa tellida saab) nii hästi maitseb ja joogikaardilt leiab lisaks suurepärasele veinivalikule ka mitut sorti cava´t, dessertveine, pineau´d ja pommeau´d.

HINNANG 

Grand Holm Marina
Aadress: Westmeri 3,
Haapsalu
Telefon: 472 9884
Avatud: 12–23

24 punkti

toit-jook
8 punkti

teenindus
9 punkti

interjöör
7 punkti

põhiroogade hinnavahemik    70–195 kr

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara