Puhkepäev: hõrgud kammerhelid vallutavad nädalaks Tallinna

 Juba kuuendat aastat järjest on augusti lõpp kammermuusika päralt, algab Tallinna kammermuusika festival, mis pakub kauneid kammerkontserte nii Eesti kui ka välismaa tippsolistidega.

2005. aastal sündinud festival on  festivali kunstilise juhi ja omanimelise muusikute toetusfondi Pille Lille sõnul ka sel aastal loomas kõrgendatud meeleolu klassikalist muusikat armastavale publikule nii Eestist kui ka välismaalt.

Tänavu viis päeva kestev festival toob publiku ette Pille Lille kinnitusel rohkem kui 50 artisti nii Eestist kui ka mujalt, keda Tallinna raekojas, Tallinna Jaani kirkus ja Rootsi-Mihkli kirikus festivaliõhtutel kuulata saab. 
Muusikasündmuse raskuskese jääb festivalinädala teise poolde. Külaliste ette astuvad Keelpilli trio, Uus Tallinna trio, Keelpillikvartett Prezioso, Tšellokvartett C-Jam, noored tunnustatud vokaalsolistid Oliver Kuusik, Maria Veretenina ja paljud teised. Kava on mitmekesine, kontsertidel saab nautida Schumanni, Paganini, Enescu, Clarke, Beethoveni, Prokofjevi, Händeli ja paljude teiste suurmeistrite loomingut.

Ka välisesinejaid on tänavusel festivalil arvukalt. Külalistena astuvad publiku ette näiteks Jonathan Brett Suurbritanniast, Miroslav Matejka, Markéta Jan?ckov? ja Pavla Švestkova Tšehhist, Krešimir Bedek Horvaatiast, Valeri Vorona Venemaalt, trio “Andante” Ameerikast ja Margareta Haverinen Brandt Soomest.
Viimane paneb tänavusele festivalile laupäeval, 28. augustil Tallinna Jaani kirkus toimuval suurejoonelisel galakontsertil ka punkti. Ühes Tallinna Festivali Kammerorkestriga esitab Margareta Haverinen Brandt sel õhtul Suurbritannia dirigendi Jonathan Bretti dirigeerimisel A. Pärdi, E. Rautavaara, O. Respighi ja P. Tšaikovski teosed.

“Külastajaid rõõmustab kindlasti ka asjaolu, et kontsertidele pääseb 50kroonise sooduspiletiga,” lisas Pille Lill.
“Kuna kavad on eripalgelised ja huvitavad, siis tasub vaid meeles pidada kontsertide reeglipäraseid aegu ja igal päeval lihtsalt kohale tulla,” täpsustas ta.
Pille Lille Muusikute Toetusfond loodi 2003. aastal eesmärgiga toetada klassikalise muusika talente, pakkudes neile esinemisvõimalusi nii kodu- kui ka välismaal ja täiendõpet maailma tipp-pedagoogide juhendamisel.

Tallinna kammermuusika festival 2010
24.–28. augustini Tallinnas
www.plmf.ee

24. august
Tallinna Raekoda, kl 18, Valery Vorona, Peep Lassmann
Rootsi-Mihkli kirik, kl 20, Trio Andante

25. august
Tallinna Raekoda, kl 18, Anna-Liisa Bezrodny, Andreas Lend jt
Rootsi-Mihkli kirik, kl 20, Henry-David Varema, Lea Leiten, Pille Lill jt

26. august
Tallinna Raekoda, kl 18, Keelpilli trio jt
Rootsi-Mihkli kirik, kl 20, Uus Tallinna trio

27. august
Tallinna Raekoda, kl 18
Keelpillikvartett Prezioso
Maria Veretenina jt 
Rootsi-Mihkli kirik, kl 20
Kristina Kriit, Krešimir Bedek 

28. august
Rootsi-Mihkli kirik, kl 20
Tšellokvartett C-Jam jt
Tallinna Jaani kirik, kl 20
Galakontsert

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara