Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 23. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Signe Kaurson: googeldamine pole usaldusväärne 

ASi Swedbank Eesti personalidirektor Signe Kaurson ei  pea googeldamist ega muud internetist info otsimist ei efektiivseks ega usaldusväärseks info hankimise viisiks. “Oluline on inimese varasem töökogemus, oskused, pädevused ja saavutused. See kõik selgub CVst. Ja sellest ülevaate saamiseks on hea võimalus intervjuu,” rääkis ta.

 Lisaks on Kaursoni sõnul olulised kandidaadi isikuomadused ja sobivus kollektiiviga, mida saab kaardistada kohtumisel. “Esitatavad nõudmised olenevad konkreetsest ametipostist. Finantssektoris ei tohi näiteks laskuda kiusatuste meelevalda. On teatud isikuomadused, mida kaardistame, kasutades erinevaid hindamismeetodeid, mis annavad hea pildi,” rääkis Kaurson.

Kohtumise käigus võib tekkida sensitiivseid küsimusi, mida inimene peab kommenteerima. “Olulised on usaldus ja eetikanormid. Palju infot saab näiteks rühmatöödest – mida inimene räägib ja kuidas käitub,” rääkis Kaurson. 

Kui intervjuu kestab tund või rohkem, pluss individuaalne või rühmatöö, on Kaursoni hinnangul piisavalt aega, et inimesest ülevaade saada. “Seoses interneti ja sotsiaalmeedia levikuga võiks muidugi rohkem kaaluda, milliseid jälgi endast maha jätta. Ka parooliga kaitstud keskkondade puhul ei tea iial, kus ja kelle käes need andmed kümne aasta pärast võivad olla,” lisas Kaurson.

Lisaks kohtumistele küsitakse Kaursoni sõnul kandidaatidelt ka soovitajaid, kes oleksid kandideerijaga tööalaselt seotud olnud. “Hea oleks, kui tegu oleks juhiga või inimesega samast osakonnast. “Selline info on usaldusväärsem kui loota Google’i peale. Värbamisel peab kindlasti teadma, milliseid aspekte hindad ja mille kohta infot vajad, niisama googeldamisest pole eriti kasu,” sõnas Kaurson.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700