Puhkepäev: katusekino ootab  filmimaratonile

Täna saab Katusekinos kuni varajaste hommikutundideni nautida legendaarse ameerika filmirežissööri Roger Cormani filme eelmise sajandi keskpaigast.

Katusekino pakub täna vaatamismõnu tõelistele friikidele. Kavas on neli B-filmide kategooria kroonimata kuninga Roger Cormani filmi: “She Gods of Shark Reed”, “The Terror”, “The Last Woman on Earth” ja “Creature from the Haunted Sea”. Kõik pärit ajast, mil režissöör veel jalga filmimaailma suurte uste vahele pressis. 

Publikut ärakasutav kino
Need filmid lõid laineid oma sensatsiooniliste posterite ja pealkirjadega, neil oli väike eelarve ja madalad esteetilised ning eetilised eesmärgid. Linateosed pakkusid ajaviidet meelelahutusnäljas Ameerika noortele ja nüüd loodetavasti ka Eesti kinopublikule.
Näiteks film “She Gods of Shark Reef” on banaalne exploitation- ehk publikuga ekspluateerimise film, mille keskmes kahe meesterahva seiklused tormisel merel ja salapärasel saarel, kuhu torm neid kannab.
Saarel kohtuvad nad kohaliku rahvaga, kelle seas on üks kaunis naisterahvas. Olles pannud toime aga kuriteo, on nende rahulik saarel olemine välistatud. Ülesandeks on leida põgenemistee nii kiiresti kui võimalik. Mängu tulevad haid ja hoiatavad sõnumid “hirmsa kivijumala” eest.
Viis aastat hiljem, 1963. aastal valminud filmi “The Terror” juures lõi kaasa esmaklassiline ampluaa noori andekaid filmitegijaid, nende seas näiteks noor Francis Ford Coppola ja Jack Nicholson, kellele Corman pakkus võimalust antud ettevõtmises kaasa lüüa.

Ootamatud sünnilood
“The Terror” valmis, kuna võttekohas jäi Boris Karloffil paar võttepäeva üle. Andekas tiim kirjutas käigu pealt võtteplatsil uue filmi, mille keskmes olid kadunud Prantsuse sõdurid, salapärane noor naine, kes nad päästab, kummituslik loss, vana krahv ja veel palju muud.
“The Last Woman on Earth” ja “Creature From the Haunted Sea” valmisid aga ühel külaskäigul Puerto Ricosse, samade näitlejate ja meeskonnaga. Mõlemas on väikest eelarvet eiravaid lummavaid kaadreid ja teraseid misanstseene, mis kinnitavad Cormani võimet olla kohati üle exploitation-žanrist.
Esimene neist filmidest räägib kolmest puhkusel olevast ameeriklasest, kes avastavad ühtäkki, et on viimased elus olevad inimesed saarel ja tõenäoliselt ka maakeral, pärast seda, kui nad oma uue sukeldumisvarustuse proovimist taas vee pinnale tagasi tulles leivad, et õhk on otsa lõppenud ja nende ümbruses pole muud kui surnud inimesed.
“The Creature from the Haunted Sea” on eelmisest filmist kraadi võrra kangem linateos. See räägib loo grupist inimestest, kes hakkavad kohalikke inimesi hirmutama maskeerudes merekoletiseks. Naljast saab aga kiirelt õuduslugu, sest välja ilmub tõeliselt hirmuäratav ja ohtlik mereelukas.

Roger Corman Filmiöö
(B-filmide kuninga retrospektiiv)
27. augustil kell 22–04
Tallinnas Katusekinos, Viru väljak 4/6
Piletid: 75 krooni
www.katusekino.ee

She Gods of Shark Reef (1958)
Režissöör: Roger Corman
Osades: Bill Cord, Don Durant, Lisa Montell, Jeanne Gerson, Carol Lindsay jt
Filmi pikkus: 63 min 
The Terror (1963)
Režissöör: Roger Corman koos F.F. Coppola, Jack Nicholsoni ja teistega
Osades: Boris Karloff, Jack Nicholson, Sandra Knight, Dick Miller, Dorothy Neumann, Jonathan Haze jt
Filmi pikkus: 81 min
The Last Woman on Earth (1960)
Režissöör: Roger Corman
Osades: Betsy Jones-Moreland, Antony Carbone, Robert Towne
Filmi pikkus: 71 min
Creature From the Haunted Sea (1961)
Režissöör: Roger Corman
Osades: Betsy Jones-Moreland, Robert Towne, Beach Dickerson, Robert Bean, Esther Sandoval, Terry Nevin, Elisio Lopez, Tanner Hunt, Armando Rowra jt.
Filmi pikkus: 75 min

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara