Puhkepäev: kuidas andekad sodi toodavad

Koomikuna tuntud, ent ka tõsise draamanäitlejana särav Adam Sandler astub taas üles stsenaariumikirjutajana. Jälle ebaõnnestunult.

Film “Suured” lõhnab halvasti juba treilerist, mis on selline õhukesel jääl astumine – mõned nilbed naljad, samas soojendav nostalgia. Tundub selline 50/50 film olevat – ei oota paljut, aga saad meelelahutust. Ette rutates saab öelda, et reklaamklipp ongi selle linateose parim osa. Ja meel oli lahutamise asemel hoopis mõru, raisatud ajast on kahju.

Lugu on lihtne – pärast aastakümneid taas kokku saav sõpruskond veedab ühist nädalavahetust. Ehkki pealkiri viitab suureks saamisele, on sisu ja naljad ikkagi põhikoolis kinni. Huumor käib suguelundite, väljaheidete ja rassismi kohta. Lihtsakoeline ja labane. Selline mulje, et kogu pähe kogunenud rämps valati stsenaariumisse mingi joomingu käigus ja lugu üritatigi nende hädiste naljaürituste ümber vormida. Sandleri enda produtseerimine oli ilmselt põhjus, miks selline rämps üldse tootmisse jõudis.

Filmi edenedes ärritus kasvab, kuid huvi näha, kas jamaga minnakse lõpuni välja, takistab saalist lahkumast. Oleks võinud ära küll minna. Film filmiks. Kõige rohkem on kahju, et kogu käesoleva raha, ande, inimeste ning võimetega keeratakse kokku selline käkk. Häbi.
Optimist ütleb, et võib veel halvemaks minna. Sel nädalal jõuab kinno järgmine saastteos, filmi “Twilight” parodeerimiskatse.

“Suured”
1 punkt
Kinodes alates 20.08  
Alla 12 a mittesoovitatav

 


 

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara