Arengumaades lendamine 13 korda ohtlikum

Arengumaades lendamine on 13 korda ohtlikum kui USAs või mõnes teises arenenud riigis, selgub uuringutest.

Massachusettsi tehnoloogiainstituudi professor ja lennuohutuse uurija Arnold Barnett rehkendas välja, et Esimese Maailma riikides nagu Kanada ja Jaapan on tõenäosus liinilennul surma saada üks 14 miljonile, vahendab Reuters.

Tema arvutuste kohaselt on lennukiga reisimisel mahajäänumates piirkondades nagu India ja Brasiilia tõenäosus hukkuda üks kahele miljonile. Veel vähem arenenud riikide puhul, nagu seda on paljud Aafrika ja Ladina-Ameerika riigid, on aga tõenäosus veelgi suurem - üks 800 000le.

Barnetti arvutused põhinevad lennuohutuse statistikal, mille alusel eriti nigel ohutusajalugu on Nigeerial.

Barnett märkis, et suremusriski erinevused tunduvad olevat ajas püsivad. «Isegi riikides nagu Singapur ja Hong Kong, kus sissetulekud ja elukvaliteet on maailmas esikohal, on ohutusstatistika pigem lähemal arenevatele riikidele. Nad ei ole teistele järele jõudnud,» lisas ta.

Samas on Barnetti hinnangul heaks uudiseks, et lennuohutus suureneb hoolimata arenenud riikides ja arengumaades valitsevale lõhele siiski kõikjal maailmas.

Barnetti hinnangul võivad erinevat õnnetuste statistikat põhjustada ka kultuurilised faktorid, nagu individualism ja aupaklikkus autoriteedi suhtes.

«Autoriteetidesse suhtumise erinevus on oluline. Kui keegi näeb lennukaptenit midagi veidrat tegemas, siis mõnes kohas küsitakse kaptenilt, mida see teeb. Mõnes teises kohas aga mitte. Samuti on tähtis individualism. Kui midagi läheb valesti, püüavad inimesed suurema individualismiga riikides probleemi lahendada, mitte teha vaid seda, mis on vaja teha,» selgitas Barnett.

Barnett, kes hakkas lennuohutuse vastu huvi tundma isikliku lennuhirmu tõttu, sõnab, et statistikast lähtuvalt on siiski rumal karta lendamist, sest sama oleks karta, et toidupoes võib lagi pähe kukkuda.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara