Marje Josing: hinnatõusul palju põhjuseid

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing rääkis täna Vikerraadio hommikuintervjuus hinnatõusu põhjustest.

"Eestis hakkab majandus aeglaselt taastuma, lisaks euro tulek. Meid mõjutavad ka eksportturud, kui ettevõtjal on võimalus paremini välja müüa on võimalik ka siseturul hinda tõsta. Majandus taastub kogu maailmas ning maailmaturul on hinnad tõusmas, lisaks mitmesugused ilmastikunähtused nagu näiteks metsapõlengud Venemaal ja suur kuumus, mis katkestas Venemaa viljaekspordi.  Pluss Eestis veel mõned tõusnud maksud nagu müügimaks ja aktsiiside tõus, mis võimendab hinnatõusu," rääkis Josing plaanitavate hinnatõusude põhjustest.

Tema sõnul on Eesti turule iseloomulik ka see, et kuna turg on väike ja pakkujaid on piiratud arvul, ei teki turul alati tihedat konkurentsi, hindade tõstmine ja langetamine toimub kuidagi sõbralikult, mis tarbijale kasulik pole.

 

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara