ÄP restoranitest: tugev baierlane

Baieri keldrisse viis mind igatsus maaläheduse järele. Ma ei pea silmas seda, et tegemist on keldrirestoraniga, vaid mõtlen Saksa kööki, millega me oma kartuli-hapukapsaajalugu jagame. Nii et tagasi juurte juurde!

Juurteks pole mitte ainult Saksa köögiga jagatud traditsioonid, vaid ka viimase vabariigi aegne ülimalt lühike restoraniajalugu – Baieri kelder oma rohkem kui kümne eluaastaga kuulub meie restoranide vanemasse kihistusse. Nii et natuke läksin ka nostalgitsema ja minevikku otsima.

Minevik hakkas juba hotelli välisukselt ninna – fuajee lõhnas sumbunult, aroomis oli tunda ajalugu või täpsemalt kerget kõdu. Sissekäik on askeetlik – lihtne trepp ja ongi kõik. Lopsakus saabub restoraniruumides, seal on paekivivõlvid ning massiivsed lauad ja pingid. Kunagised õlgedest kaunistused on kadunud, ja ongi parem. Täpsuse huvides peab märkima, et restoraniõhku fuajee lõhnad rikkuma ei ulatunud.

Pärast seda, kui olime oma lonkava laua stabiliseerida suutnud, pärast väikest viivitust tellimuse andnud ja pärast pikemat viivitust ka road lauale saanud, läks kõik järjest paremaks. Sain oma igatsetud maaläheduse – toidud olid rammusad ja lopsakad,  vein ja õlu maitsesid hästi ja kõht sai täis.

Baieri keldri toidud on traditsioonilised, koduse maitsega  ja suhteliselt lihtsad. Sametine Austria kõrvitsapüreesupp röstitud kõrvitsaseemnete ja saiakuubikutega oli leebeks sissejuhatuseks. Teiseks käiguks tellisime viini šnitsli kartuli-porrusalatiga ja veiselihast hakk-kotleti peedi, praekartuli ja sinepikastmega.

Viini šnitsli eripäraks on mõõtmed – lihatükk on vasardatud õhukeseks, vaid paari millimeetri paksuseks, aga suurust on sellel lapikul lihatükil taldrikujagu. Baieri keldri oma oli pisut liiga kaua kuumal pannil lebanud ja sellega osa mahlakusest kaotanud, aga muidu väärikas nii maitselt kui ka mõõdult. Ka veisekotlet maitses hästi, praekartul oli hea nagu ikka, peet ja sinepikaste sobisid sinna juurde väga hästi.

Muide septembrikuus pakub Baieri kelder kõiki praade soodushinnaga – 99 krooniga. Sama hind on aukartustäratavate mõõtudega seakoodil, mille juurde käivad lopsakad hapukapsad ja grillitud lestafileel aurutatud köögivili. Nii et täielik võrdsus.

Magusroaks valisin õuna­struudli, aga see ei olnud hea valik. Struudel oli mikroahjus kuumaks lastud, aga need ülilühilained ei jäta ju krõbedusest midagi alles, nii et struudel meenutas pigem rullikeeratud pannkooki.

Meeldivaks, kuigi natukene hilinenud üllatuseks on Baieri keldril tore sisehooviterrass, järgmisel suvel peaks selle koha uuesti meelde tuletama. Ja kas teate, mis on saanud kuulsast kaheksajalast Paulist, kes suvel oma jalgpalliennustustega kuulsaks sai? Uskuge või mitte, aga ta on küpsetatud kujul jõudnud Baieri keldrisse. Nii vähemalt väidab menüü. 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara