20. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saavutada eesmärke nii nagu Walt Disney?

Walt Disney oli tähelepanuväärselt loominguline ja edukas ning tema tööd pakuvad endiselt rõõmu inimestele kogu maailmas.

Disney kasutas mõtlemisel erinevaid rolle: Unistaja, Realist ja Kriitik. Nende kolme mõtlemisviisi kombineerimisel saate plaani, mis on täiesti vastupandamatu. Ja siis pole küsimus mitte “Kas me seda teeme?”, vaid “Ma pean seda tegema. Mida muud ma saaksingi teha?”

Unistamine on kõigi maailmas leiduvate eesmärkide tekitamisel esimene samm. Unistaja ei pea olema realistlik. Unistused on tavaliselt visuaalsed. Mida te teeksite siis, kui ebaõnnestumine oleks täiesti võimatu? Kui te oleksite palju julgem, mida siis teeksite? Kuidas teie eesmärgid ja nende saavutamise teekond välja näeks, kui teil erakordselt hästi läheks?

Nüüd Realistina mõelge sellele plaanile, mille te unistustes kokku panite. Korrastage oma mõtteid. Kuidas saaksite seda ellu viia? Mida peaks muutma, et teha plaan realistlikumaks?

 Kontrollige plaan Kriitikuna üle. Kas midagi on puudu? Mis kasu osalised sellest saavad? Et kriitika oleks loov, mitte hävitav, pidage meeles, et Kriitik pole tegelikult suurem realist kui Unistaja. See on lihtsalt teine viis, kuidas võimalustest mõelda. Kriitik ei tohi kritiseerida ei Unistajat ega Realisti.

 Kriitik peab kritiseerima plaani. Mõned inimesed kritiseerivad iseennast, selle asemel et kasutada kriitikat abivahendina tagasiside saamiseks oma plaanide kohta, ja tunnevad siis ennast halvasti. Mõnikord aga astub Kriitik platsi liiga vara ja lammutab unistuse või Unistaja tükkideks.

Lõpuks – Unistajana muutke plaani loovalt, et kaasata kõik see, mida te olete Realistilt ja Kriitikult õppinud. Jätkate nende kolme rolli vahel liiklemist, kuni plaan sobib võrdselt kõigile kolmele.

 Disney mudelit võite rakendada iseenda peal või teise inimese juhendamisel. Samuti on see suurepärane töövahend koos meeskonnaga lahenduste leidmisel.

 Äripäeva käsiraamatute portaalis annavad nõu käsiraamatute autorid.

 

Autor: Signe Vesso, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700