22. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida reisikaaslaseks valida?

Sama kirju kui õllelett on raamatupoes ka reisiraamatute riiul. Et selgust saada, millist reisijuhti kaasa võtta, millist mitte, pakume välja valiku reisiraamatuid ja nende lühikirjeldusi.

SARI “MINU...”

Petron Print OÜ

Ilmub aastast: 2007

Sarjas ilmunud: Minu Gruusia, ...Argentiina, ...London, ...Horvaatia, ...Soome, ...Ugrimugri, ...Ameerika, ...Hispaania, ...Kolumbia, ...Taani, ...Kanada, ...Maroko, ...Mongoolia, ...Nepaal, ...Eesti, ...Austraaial, ...Itaalia, ...Island, ...Pariis, ...Tai, ...Alaska, ...Moldova.

Ülesehitus: jutustuse vormis. Annab edasi autori jaoks linnas või riigis juhtunud huvitavamaid, ebatavalisemaid, veidramaid või toredamaid kogemusi ja seiku.

Keel: eesti

Lisainfo: www.petroneprint.ee

LONELY PLANET

Ilmub aastast: 1973, mil Maureen ja Tony Wheeler avaldasid esimese reisijuhi “Across Asia on the Cheap”.

Sarjas ilmunud: ligi 600 erinevat reisijuhti, lisaks arvukalt vestmikke, huvialadega seotud reisiraamatuid, kaarte jpm

Ülesehitus: raamatud on väga faktirohked. Infot jagatakse  linna, piirkonna või riigi tavade, kommete, ühistranspordiga liiklemise, majutus-, söögi- ja peokohtade, vaatamisväärsuste, muuseumide, kaupluste, turgude, salongide jpm kohta.

Keel: inglise

Lisainfo www.lonelyplanet.com

ROUGH GUIDE

Ilmub aastast: 1982

Sarjas ilmunud: rohkem kui 200 erinevat reisijuhti, lisaks hulganiselt plaate, kus peal maailma erinevate piirkondade muusika.

Ülesehitus: raamatud on faktirohked. Infot jagatakse  linna, piirkonna või riigi tavade, kommete, ühistranspordiga liiklemise, majutus-, söögi- ja peokohtade, vaatamisväärsuste, muuseumide, kaupluste, turgude, salongide, muusikaga seotu jpm kohta. 

Keel: inglise

Lisainfo www.roughguides.com

SILMARINGI TEATMIK

Ilmub aastast: 1988

Sarjas ilmunud: sadu erinevaid reisijuhte, kaarte, raamatuid TOP 10 soovitustega piirkonna kohta, lisaks ka temaatilised raamatud filosoofiast, usunditest, filmindusest jpm

Ülesehitus: raamatud on väga pildirohked. Infot jagatakse  linna, piirkonna või riigi tavade, kommete, ühistranspordiga liiklemise, majutus-, söögi- ja peokohtade, vaatamisväärsuste, muuseumide, kaupluste, turgude, salongide jpm kohta.

Keel: ilmub 36 erinevas keeles, ka eesti keeles

Lisainfo www.traveldk.com

BERLITZ

Ilmub aastast: 1878

Sarjas ilmunud: Arvukalt reisijuhte, kaarte, vestmikke, keeleõpikuid jpm

Ülesehitus. lühike ja kompaktne.  Annab kiirelt infot linna, piirkonna või riigi tavade, kommete, ühistranspordiga liiklemise, majutus-, söögi- ja peokohtade, vaatamisväärsuste, muuseumide, kaupluste, turgude, salongide jpm kohta.

Keel: erinevates keeltes, ka eesti keeles

Lisainfo www.berlitzpublishing.com

BRADT

Ilmub aastast: 1974

Sarjas ilmunud: sadu reisijuhte erinevate riikide ja piirkondade kohta

Ülesehitus: juturaamatuliku ülesehitusega reisijuht. Pikad paikade ja linnade tutvustused.  Infot jagatakse  pikemalt kultuuri, ajaloo, religiooni kohta. Vähem tähelepanu pööratud majutus-, söögi- ja peokohtadele.

Keel: inglise keeles, ka eesti keeles

Lisainfo www.bradt-travelguides.com

MICHELIN GREEN GUIDE

Sarjas ilmunud: ligi 400 reisijuhti, arvukalt erinevate piirkondade kaarte, lisaks restorani – ja hotelliraamatuid

Ülesehitus: info vaatamisväärsuste, turismimagnetite, söögi- ja magamiskohtade kohta. Raamat jagab hinnanguid ja hindeid erinevate piirkondade ja paikade kohta.

Keel: inglise

Lisainfo www.michelintravel.com

LOE VEEBIST

Valik veebipõhiseid reisijuhte

Eesti

www.trip.ee

www.goestonia.ee

Välismaa

www.tripadvisor.com

www.wikitravel.org

www.world66.com

www.travellerspoint.com

www.frommers.com

www.fodors.com

www.inyourpocket.com

www.schmap.com

www.roughguide.com

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700