Kriisikommunikatsiooni õppetund: väljenda kahetsust

Kriisikommunikatsiooni olulisemad põhimõtted on sarnased igas valdkonnas, leiab kommunikatsiooniekspert Carmine Gallo ajakirjas BusinessWeek. Igasse kriisi, ka väiksesse, tuleb suhtuda täie tõsidusega, sest inimesed on alati valmis esmalt uskuma kõige halvemat, vahendab juhtimine.ee.

Allpool on esitatud kolm Gallo nõuannet, mida kriisi korral järgida:

Ole hooliv. Pole oluline, kas kriisi sinu tegevusvaldkonnas põhjustas sinu organisatsioon või mõni teine - sa pead tunnistama kriisi olemasolu ning väljendama oma kahetsust selgelt ja piisava sagedusega. Loomulikult tuleb ka fakte kontrollida ja olukorda reaalselt hinnata.

Anna infot nii kiirelt kui võimalik. Interneti ajastul kehtib reegel, et kui sa ei jaga infot 24 tunni, soovitavalt aga isegi 6 esimese tunni jooksul, siis oled tõsiste probleemide ees. Kuna õiget infot ei ole, hakkavad levima kuulujutud - nende leviku kiirus on aga sotsiaalmeedias pöörane. Ja seal enam keegi fakte ega levikut ei kontrolli. Esita faktid ja seisukohad selgelt ja üheselt arusaadavalt ning hoolitse, et kõik olulised osapooled oleksid informeeritud.

•Ole avatud. Avatus ning enda ja oma valdkonna tutvustamine avalikkusele enne kriisi aitab kriisi ajal usutavam olla. Peale kriisi on avatus aga oluline usalduse taastamise vahend.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Juhtimine. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara