ÄP restoranitest: Pädaste Alexander on Muhumaa rosin

Pädaste mõisa Alexander, üheks Eesti parimaks hinnatud restoran pakub külalistele tipptasemel roogi ja teenindust.

Anname pargivärava, Muhu seelikutriibus tõkkepuu taga mikrofoni teada, et tahame sööma tulla. Tõkkepuu avaneb, meile tullakse õue vastu ja juhatatakse majja. Meri on siinsamas, paistab õuele kätte. Ühes õuehoones on suviti restoran – Meremaja terrass, teises on spaa.

Restoran Alexander asub mõisa peahoones. Pargi poole avanev klaasterrass annab massiivsele hoonele kergust ja jätab võimaluse sügisvärvidest osa saada. Hämardudes süttivad puude vahel laternad, mis koos laudadel vilkuvate küünaldega ja vaikse Diana Kralli stiilis muusikaga loovad kulinaarsetele naudingutele ülimalt romantilise fooni.

Teenindus on Pädastes enneolematul tasemel. Meid võetakse vastu kui oodatud külalisi – kõigepealt päritakse joogisoovi, siis tuuakse mitut sordi krõbisevaid kuivikleibu koos rannakivil serveeritud rohelise estragonivahuga ja alles siis ulatatakse menüü. Alexandril on julgust välja tulla table d´h?te menüüga ehk majaperemehe koostatud viiekäigulise toiduvalikuga, mis on koos aastaaegade, tooraine, koka meeleolude, ilma jms pidevas muutumises.

Maailma tipprestoranide poolt rikkumata restoranikülastajale piisab ka kolmest käigust, nii jään marineeritud põdra, koha ja juustuvaliku juurde, lauakaaslane eelistab lammast ja desserdiks pakutavat Muhu hapurokka. Eelroaks valitud põdrafileest lahutab meid veel maja poolt pakutav suupiste – Pädaste kirjadega konservikarbis serveeritud tuhas küpsetatud kartul soolasiia ja vutimunaga. Siidine siig kannab sama sõnumit mis estragonikreem ja kuivikleivad: olge üllatusteks valmis.

Olin valmis, kuid üllatused üllatasid ikkagi: heinasuitsuse kupli all serveeritud koha hõrk aroom, marineeritud karulauguvarte vürtsikus, madalal kuumusel küpsetatud lamba sametine pehmus, tuhas küpsetatud peetide krõbisev koorik, tüümianikastme täpseltsihitud teravus ja nii edasi ja nii edasi kuni lõpuni.

Kuni desserdini, milleks oli Muhu hapurokk ja metsõunakompott. Kreembrülee Muhu vastet hapurokka teeb Pädaste peakokk Peeter Pihel kartulist ja kasemahlast, see kannab brüleega samalaadset põletatud suhkrust katet ja on oma maitselt ja kontseptsioonilt absoluutselt viimase kulinaarse moe järgi, tehtud vaid kohalikust toorainest, värske, kerge, lausa õhuline.

Pädaste Alexandri roogadest võib vaimustuda, aga nendega võib ka (mõttes) vaielda – tegemist on pigem kunsti kui käsitööga ja ühe inimese kulinaarne looming ei saagi kõigis võrdset vaimustust äratada. Igatahes ei jäta nad ükskõikseks ja lennutavad Eesti restoranikultuuri kõrgemale tasemele, kui see kunagi on olnud.

Pädaste mõisa restoran Alexander
Aadress: Muhumaa, Pädaste
Telefon: 45 48 800
Avatud: 13–14.30; 19–21 kuni 16. oktoobrini. Talvel kinni, avatakse jälle märtsis.
30 p/30 p
toit-jook 10/10
teenindus 10/10
interjöör 10/10

põhiroogade hinnad
kolmekäiguline menüü
660 kr
viiekäiguline menüü 815 kr

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara