Koolitusturg: klient muutus julgemaks

2008.-2009. aastal langes Eesti Koolitusfirmade Liidu andmetel turg ca 40%, ent täna loodavad koolitajad taas turu ärkamisele.

OÜ Meta-Profit juhataja Aleksander Kotšubei sõnul toimus eelmisel aastal koolituste mahus nende ettevõttel langus nagu kõikidel teistelgi koolitusfirmadel. "Aga sel aastal on näha, et kliendid võtavad julgemalt. Koolitusi võeti ka eelmisel aastal, aga valdavalt kriisiteemasid, praegu on näha aga teemade kasvu, teemadering on laienenud," lausus Kotšubei positiivselt.

Tööd on tema sõnul tulnud juurde. "Valitakse teemasid, kuidas müüa, juhtida, motiveerida, mil viisil leida taas energiat, lisaks erinevad isiksusearengu teemad."

Kotšubei usub, et väiksemad ettevõtted peavad sageli pingutama rohkem ja olema paindlikumad kui suured, kuna see on nende jaoks ellujäämise küsimus. "Nende riskid on  suuremad ning nad on paindlikumad, proovivad reeglina midagi uudsemat ja originaalsemat. Kui tabatakse õiget nišši, on edu tagatud. Suuremad firmad ei pea nii palju pingutama, nad on sageli vanamoodsamad, samas ressursi on neil rohkem ja sellevõrra lihtsam," rääkis Kotšubei.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara