Koolitusturg: klient muutus julgemaks

2008.-2009. aastal langes Eesti Koolitusfirmade Liidu andmetel turg ca 40%, ent täna loodavad koolitajad taas turu ärkamisele.

OÜ Meta-Profit juhataja Aleksander Kotšubei sõnul toimus eelmisel aastal koolituste mahus nende ettevõttel langus nagu kõikidel teistelgi koolitusfirmadel. "Aga sel aastal on näha, et kliendid võtavad julgemalt. Koolitusi võeti ka eelmisel aastal, aga valdavalt kriisiteemasid, praegu on näha aga teemade kasvu, teemadering on laienenud," lausus Kotšubei positiivselt.

Tööd on tema sõnul tulnud juurde. "Valitakse teemasid, kuidas müüa, juhtida, motiveerida, mil viisil leida taas energiat, lisaks erinevad isiksusearengu teemad."

Kotšubei usub, et väiksemad ettevõtted peavad sageli pingutama rohkem ja olema paindlikumad kui suured, kuna see on nende jaoks ellujäämise küsimus. "Nende riskid on  suuremad ning nad on paindlikumad, proovivad reeglina midagi uudsemat ja originaalsemat. Kui tabatakse õiget nišši, on edu tagatud. Suuremad firmad ei pea nii palju pingutama, nad on sageli vanamoodsamad, samas ressursi on neil rohkem ja sellevõrra lihtsam," rääkis Kotšubei.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara