PP: kõike, mis filmis müüb

Tallinna Linnateatri etenduses “Kivid Sinu taskutes” mängivad traagilised ja paralleelselt humoorikad emotsioonid rolli.

Nagu teater ka ise etenduse tutvustuses ütleb, siis on lugu inspireeritud filmikunstist ja Hollywoodi unelmatest. Kõiki rolle mängivad kaks näitlejat, mis annab osatäitjatele ohtralt võimalusi improvisatsiooniks ja kiireteks ümberkehastumisteks.

Pean ütlema, et nii Indrek Ojari kui ka Argo Aadli täidavad lavatükis kõiki osi väga haaravalt ja meisterlikult, mistõttu saalitäis rahvast sai kaasa elada nii aplodeerides, südamest naerdes ning vahest oli mõne silmis ka väike nukruse helk.

Emotsioonid aga ongi need, mis mind isiklikult alati just sinna teatrisse meelitavad, eks see lõpuks ongi ju põhjus, miks me teatritüki eest nõus maksma oleme.

“Kivid Sinu taskutes” jutustab ühest väiksest Iiri külast, kus leiavad aset suure mängufilmi võtted. Etenduse peategelasteks on kaks kohalikku noormeest, kes unistavad suure filmikarjääri tegemisest ja näevad oma võimalust sellel alal läbi lüüa, kui kodukülla saabub Hollywoodi võttegrupp. Ehkki nad jõuavad oma ideid tähtsatele inimestele tutvustada, ei võeta neid tõsiselt – sest nemad on ju ainult mingid tühised iirlased, statistid, kes täidavad vähese krõbiseva eest massistseenides rolle.

Ent kogu lugu võtab ootamatu pöörde, kui üks külapoiss endalt elu võtab, sest ka teda ei võeta tõsiselt. See paneb peategelased palju julgemalt oma ideid avaldama ning ka oma tahtmist läbi suruma. Lõppude lõpuks nad ei ole ju rahul sellega, et nende kodukülla tungivad võõrad inimesed, purustavad ja hävitavad lootused ning jätavad maha inimvared.

Etenduse pärl peitus minu jaoks stseenide vaheldumises. Tegemist oligi justkui filmiga, kus pildid vaheldusid sagedamini kui teatris, ilmselt oli see ka taotluslik. Ja nagu igas Hollywoodi filmis, siis ka selles oli seksi, lovestory’t ja vägivalda – kõike, mis müüb.

Marie Jones
“Kivid sinu taskutes”
8/10
Tallinna Linnateatris
Lavastaja: Jaanus Rohumaa

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Jaana Pikalev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara