PP: Tartu Vanamuusikafestivalil kõlab juubeliprogramm

Rahvusvaheline Tartu Vanamuusikafestival “Orient et Occident”, mis peab tänavu oma 15. sünnipäeva, toob kohaliku publiku ette kireva valiku nii hommiku- kui ka õhtumaist vanamuusikat viljelevaid artiste ja ansambleid.

Festivaliprogramm sai avastardi juba eile, mil Tartu Ülikooli ajaloomuuseumis avati Tartu kunstnike näitus, mis kannab sama nime “Orient et Occident” nagu festivalgi. Eile said huvilised kuulata ka Šveitsi muusiku Conrad Steinmanni kontserti, mis põimis üheks tervikuks antiik-kreekast kuni tänapäevani ulatuva muusikaloome.

Muusikuid on festivaliga seoses Tartusse tulnud rohkesti, peaesinejat aga korraldajad välja reklaaminud ei ole. “Nad kõik on erakordselt head muusikud, ma ei tahaks neist mitte kedagi teistest ettepoole asetada. Kõik nad on festivali terviku loomise mõttes olulised,” rääkis festivali kunstiline juht Raho Langsepp hoolikalt valitud esinejate kõrgest tasemest.

Kavas trudabuuride, Hindu ja Pärsia muusika
Tänane õhtu on trubaduuride muusika päralt. Tartu Ülikooli aulas algab kell kuus õhtul Trubadours Art Ensemble’i etteaste, millele sekundeerib kolm tundi hiljem taanlanna Agnethe Christenseni kontsert Jaani kirikus.
Esimene kontsert annab publikule ettekujutusele trubaduuride loomingust – trubaduuride laule esitab ansambli saatel üks selle valdkonna tunnustatumaid eksperte, Gérard Zuchetto.
Teine kontsert üllatab esitusviisi osas: ettekandele tulevad trubaduuritraditsiooniga võrreldes märksa vähem tuntud naistrubaduuride ehk trubaritz’ide laulud.
Järgmisteks päevadeks on planeeritud Hindustani ning Pärsia klassikalise muusika kontsertid, teise kavaga Vahemeremaade trubaduuri- ja sephardi lauludega esineb ka Troubadours Art Ensemble.

Festivali juurde kuuluvad mitmed töötoad ja loengud. Täna kell 11 algab Tõnu Sepa juhtimisel loeng-seminar vanamuusika õpetamisest, homme ja ülehomme saavad huvilised aga kuulata välislektorite-muusikute loenguid trubaduuride laulude esituspraktikast ning Pärsia muusikast.
Esinemiskohtadeks ülikool ja Jaani kirik
Peamisi esinemiskohti on festivalil kolm. Kontsertid toimuvad Tartu Ülikooli aulas, Tartu Jaani kirikus ning Tartu Ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis.
Osalejaid on Taanist, Prantsusmaalt, Šveitsist, Iraanist ja Indiast. 

XV Rahvusvaheline Tartu Vanamuusika Festival
Orient et Occident
7.–10. oktoober 2010
Piletid 75/100 kr, festivali pass 300/450 kr
Piletid müügil Piletilevis
www.festivitas.ee

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara