Virve Roosimägi: arendame koolituste eksporti

Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul võib rääkida mõningasest koolitusturu ärkamisest. Lisaks soovitab ta koolitajatel varasemast rohkem osaleda rahvusvahelisel turul ja projektides.

Äripäeva koolitusfirmade topis eelmise aasta 7. kohalt sel aastal 42. kohale langenud Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul langes ettevõtte eelmise aasta käive ligi 10%. “Ei tea, kas koolituste arv väheneski, aga tegu oli pideva hinnasurvega,” sõnas ta.

Samas pole õpihimu tema sõnul kuhugi kadunud ja tasapisi võib Roosimägi hinnangul märgata ka turu ärkamist. “Turg vaikselt aktiviseerub. Kõige olulisemaks märksõnaks on spetsialiseerumine. Ettevõtted tajuvad rohkem, mida on täpselt vaja, ja tellitakse teadlikumalt. Kliendid ootavad konkreetsemalt oma mudelipõhiseid koolitusi,” rääkis Roosimägi.
Erinevate projektide hulk ja osatähtsus koolitusvaldkonnas on tõusnud, ulatudes 30 protsendini.  “Annaks jumal, et ajal, kui avatud koolituste osatähtsus taastub, jääksid alles ka europrojektid,” sõnas Roosimägi. “Ka meie oleme ennast pookinud rahvusvahelistesse koolitustesse, näiteks oleme osalised Sloveenias. See annab julgust olla partnerid rahvusvahelistes projektides, see on mõnes mõttes ju samuti eksport,” lisas ta.

Ressursse napilt
Kuna projektide tarbeks on tarvis teha üsna suuri investeeringuid, võib väiksematel firmadel nappida selleks raha. Samas on Roosimägi sõnul olemas ka väiksemaid paarikümnetuhandelisi projekte, mis samamoodi toovad tööd ja kasu kohalikule elanikkonnale.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara