Virve Roosimägi: arendame koolituste eksporti

Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul võib rääkida mõningasest koolitusturu ärkamisest. Lisaks soovitab ta koolitajatel varasemast rohkem osaleda rahvusvahelisel turul ja projektides.

Äripäeva koolitusfirmade topis eelmise aasta 7. kohalt sel aastal 42. kohale langenud Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul langes ettevõtte eelmise aasta käive ligi 10%. “Ei tea, kas koolituste arv väheneski, aga tegu oli pideva hinnasurvega,” sõnas ta.

Samas pole õpihimu tema sõnul kuhugi kadunud ja tasapisi võib Roosimägi hinnangul märgata ka turu ärkamist. “Turg vaikselt aktiviseerub. Kõige olulisemaks märksõnaks on spetsialiseerumine. Ettevõtted tajuvad rohkem, mida on täpselt vaja, ja tellitakse teadlikumalt. Kliendid ootavad konkreetsemalt oma mudelipõhiseid koolitusi,” rääkis Roosimägi.
Erinevate projektide hulk ja osatähtsus koolitusvaldkonnas on tõusnud, ulatudes 30 protsendini.  “Annaks jumal, et ajal, kui avatud koolituste osatähtsus taastub, jääksid alles ka europrojektid,” sõnas Roosimägi. “Ka meie oleme ennast pookinud rahvusvahelistesse koolitustesse, näiteks oleme osalised Sloveenias. See annab julgust olla partnerid rahvusvahelistes projektides, see on mõnes mõttes ju samuti eksport,” lisas ta.

Ressursse napilt
Kuna projektide tarbeks on tarvis teha üsna suuri investeeringuid, võib väiksematel firmadel nappida selleks raha. Samas on Roosimägi sõnul olemas ka väiksemaid paarikümnetuhandelisi projekte, mis samamoodi toovad tööd ja kasu kohalikule elanikkonnale.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara