PP: Miller teeb kummarduse Davisele

Esmaspäeval astub Nokia Kontserdimajas üles maailmakuulus basskitarrist Marcus Miller, kelle uus maailmaturnee “Tutu Revisited” teeb kummarduse Miles Davisele ning taaselustab džässilegendi 80ndatel ilmunud albumi “Tutu” kõlad.

Eestit külastav basskitarri virtuoos, multiinstrumentalist, helilooja ja produtsent Marcus Miller astub 18. oktoobril Nokia Kontserdimajas üles eelmise sajandi tunnustatud trompetimängija ja helilooja Miles Davise auks koostatud “Tutu Revisited” kavaga. Vanameistri album “Tutu” ilmus juba 1986. aastal ja muutus üheks 80ndate tähelepanuväärsemaks džässialbumiks, mis võitis samal aastal ka

Kitarrimängu meistriklass
Marcus Miller oli juba toona plaadi valmimise juures, olles selle produtsent, mängides sisse enamiku instrumentidest ning kirjutades suure osa plaadil kõlavatest lugudest. “Usun, et Miles Davis väärib enam tähelepanu ning maailmaturnee “Tutu Revisited” on kummardus Milesile,” kommenteeris Marcus Miller tuuri muusikavalikut.
“Tutu Revisted” turnee kandvaks jõuks on kindlasti Marcus Milleri basskitarri meisterlik käsitsemine, kuid tähelepanu väärivad ka kaastegevad maailmas tuntust pälvinud noored andekad džässmuusikud. Trompetil 28aastane Grammy auhinna laureaat Christian Scott, saksofonil Alex Han ja löökpillidel Ronald Bruner jr ning klahvpillidel Frederico Pena.
Marcus Millerit peetakse andekaks multiinstrumentalistiks, kuid erilist tähelepanu väärivad mehe tehnilised oskused tema põhiinstrumendil – basskitarril, olles paljudele tänapäeva basskitarristidele suureks eeskujuks.
500 salvestust

Miller on aastate jooksul teinud koostööd mitmete tuntud muusikutega, nagu Luther Vandross, Roberta Flack, Bryan Ferry, Billy Idoli ja Miles Davis, osalenud rohkem kui viiesajal salvestusel, kuid alates 90ndatest pühendus Miller soolokarjäärile.
Sellest ajast on valminud ka mitmed sooloalbumid ning Miller on aastate jooksul osalenud vägagi erinevatel kontsertturneedel ümber maailma. Samuti on Marcus Miller aastate jooksul võitnud mitmeid Grammy produtsendi auhindasid (Miles Davis, Luther Vandross, David Sandborn, Chaka Khan jne), 1992. aastal pälvis ta parima R&B laulu kategoorias Grammy Luther Vandrossi “Power of Love” eest ning 2001. aastal pärjati Miller parima kaasaegse džässialbumi kategoorias, tema neljanda soolo instrumentaalalbumi “M2” ees.

Marcus Miller
18.10 kl 19 Nokia Kontserdimajas, Estonia pst 9, Tallinn 
Piletid: 495–595 krooni
www.tallinnconcerthall.com

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara