Pole mõtet teiste käitumist muuta 

Ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Selle aitab kaasa Aira Tammemäe Puhhi-tüpoloogia, rääkis Swedbanki tootejuht Ülle Pahkjalg.

"Meie osakonnas on erinevad  ja maagilised inimtüübid (Puhhid, Jänesed, Iiahid ja Notsud) kõik väljakujunenud isiksused ning  enne seda koolitust olid minu arvates suhted omavahel vahel üsna pingelised. Nüüd lõpeb tihtipeale pingeline olukord  naeruga iseenda üle, sest inimesed tunnevad endas ära tegelase, kes nende sees jälle tembutab," rääkis Pahkjalg.

Nende tegelaste kaudu õpime kõigepealt iseennast analüüsima ja tundma ning  kohanduma teiste tegelaste keskel. Mis kõige tähtsam, ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Siis on lihtsam taluda keerulisi olukordi ja me ei võta  teise käitumist väga isiklikult, sest see on kõigest käitumine.  

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara