Pole mõtet teiste käitumist muuta 

Ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Selle aitab kaasa Aira Tammemäe Puhhi-tüpoloogia, rääkis Swedbanki tootejuht Ülle Pahkjalg.

"Meie osakonnas on erinevad  ja maagilised inimtüübid (Puhhid, Jänesed, Iiahid ja Notsud) kõik väljakujunenud isiksused ning  enne seda koolitust olid minu arvates suhted omavahel vahel üsna pingelised. Nüüd lõpeb tihtipeale pingeline olukord  naeruga iseenda üle, sest inimesed tunnevad endas ära tegelase, kes nende sees jälle tembutab," rääkis Pahkjalg.

Nende tegelaste kaudu õpime kõigepealt iseennast analüüsima ja tundma ning  kohanduma teiste tegelaste keskel. Mis kõige tähtsam, ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Siis on lihtsam taluda keerulisi olukordi ja me ei võta  teise käitumist väga isiklikult, sest see on kõigest käitumine.  

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara