Rehberg: töö pole koht, kus käia

Töötaja ebaproduktiivne aeg, mille eest tööandja talle maksab, moodustab uuringute põhjal maailmas keskmiselt 31% tööajast. Prantsusmaal on see näitaja näiteks 35%, Saksamaal 29%, ja Hispaanias lausa 45%, rääkis eelmisel nädalal toimunud Pärnu juhtimiskonverentsil Jan Rehberg, kes on juhtimislahenduse Results Only Work Environment väljatöötaja.

ROWE on juhtimislahendus, milles lahenduse keskmes on tulemus ja mitte reeglid. Rehberg toob näite, et kui töötaja on käinud eelmisel päeval peol ja tuleb väsinult tööle, siis ta joob kohvi, paneb arvuti käima, kontrollib Facebooki, siis räägib kellegagi juttu, võtab veel ühe kohvi ja ei suuda kuidagi tööga alustada, sest ta on unine. Kui töötaja oleks jäänud koju, oleks ta maganud tunnikese rohkem, aga ta töötaks peale ärkamist tunduvalt efektiivsemalt ja teeks oma töö kiiremini ära. „Seega pole mõtete kontrollida kaheksat tundi kontoris viibimist, kui see tähendab samal ajal ebaefektiivsemat töö tegemist. Töö pole koht, kus käia, vaid see,  mis on vaja ära teha. Milleks sa siis töötajate töötunde loed?“ küsis Rehberg.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara