Rehberg: töö pole koht, kus käia

Töötaja ebaproduktiivne aeg, mille eest tööandja talle maksab, moodustab uuringute põhjal maailmas keskmiselt 31% tööajast. Prantsusmaal on see näitaja näiteks 35%, Saksamaal 29%, ja Hispaanias lausa 45%, rääkis eelmisel nädalal toimunud Pärnu juhtimiskonverentsil Jan Rehberg, kes on juhtimislahenduse Results Only Work Environment väljatöötaja.

ROWE on juhtimislahendus, milles lahenduse keskmes on tulemus ja mitte reeglid. Rehberg toob näite, et kui töötaja on käinud eelmisel päeval peol ja tuleb väsinult tööle, siis ta joob kohvi, paneb arvuti käima, kontrollib Facebooki, siis räägib kellegagi juttu, võtab veel ühe kohvi ja ei suuda kuidagi tööga alustada, sest ta on unine. Kui töötaja oleks jäänud koju, oleks ta maganud tunnikese rohkem, aga ta töötaks peale ärkamist tunduvalt efektiivsemalt ja teeks oma töö kiiremini ära. „Seega pole mõtete kontrollida kaheksat tundi kontoris viibimist, kui see tähendab samal ajal ebaefektiivsemat töö tegemist. Töö pole koht, kus käia, vaid see,  mis on vaja ära teha. Milleks sa siis töötajate töötunde loed?“ küsis Rehberg.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara