ÄP restoranitest: röstimiskoda-kohvik kannatlikele kohvigurmaanidele

Täna on mul harukordne võimalus kirjutada toidukohast, millist teist Eestis ei leidu – see on ühtaegu kohvik, kohvikpood ja kohviröstimiskoda Gourmet Coffee.

Gourmet Coffee´d on siiani tuntud erikohvide maaletoojafirmana, kohviku on nad avanud suhteliselt hiljuti. Kus võiks ühe kohviku jaoks veel parem paik olla kui kohvitöötlejate kõrvaltuba?! Oli laupäev, masinad seisid, niigi oli neid kena vaadata. Aga mis siis veel saab, millised aroomid siis üles löövad, kui seal ube röstima hakatakse...

Kohvilõhn tänavale ei ulatunud ja midagi sellist silma ei hakanud, mis sisse asutma oleks kutsunud: hall maja, igavad kirjad, imelikud aknakatted. Sisu osutus sedapuhku vormist oluliselt paremaks. Värvilised tapeedid, diivanid, lilled, retromööbel on kenad ja teevad iga ruumi hubaseks, aga eks neid ole ka juba nähtud ja eriline üllatus see ei olnud. Kõikvõimalik kohviatrubuutika alates kohvikottidest ja kohvivalmistamise nõudest kuni kohvi röstimis- ja pakkimismasinateni oli märksa muljetavaldavam. Hoopis eriline on aga Gourmet Coffee aknatagune – vaade avaneb Kadrioru siseõue, linnamaastikule oma parimas ja inimsõbralikumas ilmingus.

Menüü on tahvlil kirjas, kohviku kohta on valik täiesti korralik. On suppi ja salatit, on pastat ja praadi, koogid-saiad nagunii. Tegime oma valiku, saime lauda teed, veed ja muud joogid ning asusime ootama. Meil oli lõbus ja kuna kõige näljasem oli lõunaooteks ühe saiakese tellinud, kulusid esimesed kakskümmend minutit lennates. Järgmisel kahekümnel enam nii lõbus ei olnud, nälg muutus tasapisi talumatuks.

Neljakümne viiendal minutil läksin ennast kööki appi pakkuma – ma kokkan tegelikult päris hästi, aga abi lükati tagasi. Pikk ooteaeg aeti huntahvena süüks – terve kala küpsetamine nõudvat aega. Võib ju olla, aga hea oleks olnud ette teada.

Hakkasin natuke muretsema -  ei tea ju täpselt, kui suur kala see huntahven võiks olla, nimi ka selline imelik ...Aga sealt nad juba tulidki –soe kanasalat, lõhepasta ja kala koos köögiviljadega. Ja polnud see huntahven tavalisest ahvenast suurem midagi, tavaline ühemeheportsjon.  

Sooja kanasalati nime üle võiks vaielda: soe oli salatist umbes kümnendik, kartulisektorid ja kanatükid. Ülejäänu oli värskemaist värskem rohelise salati segu. Maitsev, suur, aga igatahes täiesti külm. Peale lõputu ooteaja ja eksitava salatinime pole põhjust millegi üle kurta, toidud olid maitsvad, ootamatute ja värskelt mõjuvate lisanditega, parajalt loomingulise lähenemisega valmistatud ja igati nautimisväärsed.

Kohvid jäid proovimata, mis on muidugi sellises kohas andestamatu, aga meie hulgas lihtsalt ei juhutnud ühtegi kohvijoojat olema. Küll aga nautisime teisi jooke: teed (lisaks kohvidele on gurmeekohvikus ka suur teevalik), vett (esmakordselt Eestis pakuti kalli pudelivee asemel säästlikku Brita-kannu vett) ja Verist Meerit. Jah, üks lauakaaslastest turgutas ennast Bloody Mary´ga ja ka ülejäänud nilpsasid tilkhaaval tema klaasist– tegemist oli muljetavaldavalt võimsa ja kõiki kohustuslikke komponente väärtustava joogiga.

Toit: 8
Teenindus: 4
Interjöör: 9

Aadress: Koidula 13A, Tallinn
Telefon: 66 13 035
Avatud: 8-24
Põhiroogade hinnavahemik: 65-140 kr (+ lisand 20 kr)

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara